..... Inici | Ràdio | Recerca

El govern francès vol regularitzar les emissions de TV3 a la Catalunya del Nord

by 16:33 0 comentaris
Els executius espanyol i francès ultimen un conveni d'intercanvi de freqüències que té el vistiplau del CAC

El govern francès i l'espanyol ultimen els detalls d'un pacte d'intercanvi de freqüències de televisió i de ràdio que permetrà veure TV3 en condicions a Catalunya Nord. Segons que explica a la seva web el diputat nord-català François Calvet, membre del partit del govern francès, el contingut del tractat ha estat pactat entre els executius francès i espanyol però el vist-i-plau del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

El govern de Sarkozy ja ha enviat la proposta a l'executiu espanyol, segons que ha confirmat el ministre francès d'Afers Estrangers, Alain Juppé, en una carta adreçada a Calvet, i ara només cal que les dues parts l'aprovin.
Amb el canvi de l'analògic al digital, moltes llars nord-catalanes van deixar de rebre TV3, que es veia aamb dificultats perquè no hi havia cap freqüència pròpia autoritzada pels organismes reguladors francesos.

El conveni d'intercanvi de freqüències permetrà regular les emissions de TV3 i altres mitjans televisius i radiofònics. Hi ha previst que el conveni es faci efectiu en els mesos vinents, abans del novembre, que és quan es completarà l'apagada analògica a França.


La regulació de la recepció de TV3 és una demanda històrica a Catalunya Nord.

L'última petició, la va fer Calvet en una carta adreçada al ministre d'Afers Estrangers el gener passat. Juppé li va respondre el passat 24 de març, anunciant que el protocol acordat entre els dos estats ja estava redactat i en mans de l'executiu espanyol. /font

adroca

Developer