..... Inici | Ràdio | Recerca

Barcelona decideix aconsegueix 257.645 vots a Barcelona, un 21,37% del cens

by 21:28 0 comentaris

Barcelona ha viscut avui una votació històrica: 257.645 barcelonins han exercit el dret de vot i s'han pronunciat sobre la independència de Catalunya en la consulta més gran que s'ha fet i la que tanca el procés començat fa un any i mig a Arenys de Munt. Són 85.484 vots més que no la consulta sobre la Diagonal, sense diners públics i amb entrebancs de l'ajuntament. El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, emocionat, ha estat contudent: 'És clar que em fet història'. A quarts d'onze se sabran els resultats de l'escrutini. 

Una bona part de la classe política catalana també ha votat avui. Ho han fet a la Rambla Jordi Portabella i Joan Puigcercós, Dolors Camats i Ricard Gomà i Xavier Monge; Xavier Trias i Oriol Pujol, a la seu d'Omnium Cultural, la vice-presidenta de la Generalitat, Joana Ortega, a l'Eixample, el conseller Mas-Colell, i el conseller Ferran Mascarell, a la Fundació CatDem.

Les consultes sobre la independència de Catalunya tanquen avui a una vintena de poblacions, entre les quals Barcelona, un procés que ha durat un any i mig, que va començar amb la consulta d'Arenys de Munt del 13 de setembre del 2009 i que ha fet que més de mig milió de ciutadans del Principat hagin votat en algun dels 534 referèndums. Aquesta xifra puja avui a 875.173 vots, sense comptar encara els de la vintena de poblacions que avui també votaven.

A Barcelona, més de tres mil voluntaris i mig centenar d'observadors internacionals han vetllat per la rigorositat del procés i perquè les votacions s'hagin pogut dur a terme amb normalitat.

Els barcelonins ja fa setmanes que podien votar anticipadament en alguns dels nombrosos punts de votació que s'havien repartit per tota la ciutat i que havien implicat desenes d'entitats i havien mobilitzat uns set mil voluntaris. Algunes de les personalitats que ja han exercit el seu dret de vot són el president de la Generalitat, Artur Mas, que ho va fer a la seu d'Òmnium,  l'ex-president de la Generalitat Jordi Pujol i l'ex-president del Parlament Joan Rigol./Font

redacció

Developer