..... Inici | Ràdio | Recerca

Simsim. Llibres infantils i juvenils per treure el cap pel món àrab

by 11:23 0 comentaris
Guia de lectura infantil i juvenil editada per la Casa Àrab que ressenya 287 lectures infantils o juvenils a través de les quals el lector/a pot apropar-se al món àrab. La guia inclou publicacions en català, basc i gallec pels més joves.

Aquí són les llegendes que relaten l’origen dels pobles, els contes i les cançons que fan feliços els nens, les aventures que expliquen com s’afronta l’adversitat i com se supera la por.

Aquesta guia és una invitació a treure el cap per la diversitat del món àrab a través dels llibres, a endinsar-s’hi, a veure de prop i valorar un univers cultural diferent i proper alhora.

Els títols de la guia s’agrupen en quatre seccions corresponents a les llengües de l’Estat espanyol.

Cadascuna d’elles inclou els llibres que han estat publicats originalment, o per primera vegada, en aquesta llengua i incorpora les obres existents traduïdes a les altres llengües.

Els llibres porten una ressenya només en la llengua original (o en la de la seva primer traducció, quan es tracta de llibres estrangers) i les edicions en altres llengües de l’Estat s’esmenten bibliogràficament. Així, cada secció recull tots els llibres publicats en la llengua de què es tracti, però alguns amb ressenya i d’altres sense.

Dins de cada secció, els llibres s’organitzen en cinc apartats: contes i llegendes de la tradició, llibres il•lustrats, narrativa, llibres de coneixement i còmic.

Al final de la guia s’incorpora una taula de matèries on figuren els temes més destacats d’alguns llibres, amb la intenció didàctica de vincular els títols entre si per tal d’organitzar centres d’interès o sessions de lectura.

adroca

Developer