..... Inici | Ràdio | Recerca

El nombre d'alumnes de català a l'exterior es duplica des del 2003

by 14:02 0 comentaris
L'any passat va haver-hi 1.252 inscrits a les proves que aquest any se celebren en 76 ciutats de 32 països diferents d'arreu del món

El nombre d'alumnes de llengua catalana a fora del país s'ha duplicat des del 2003 segons les xifres que aporta l'Institut Ramon Llull. Durant aquell exercici, el nombre d'inscrits a les proves de català que es fan arreu del món era de 565 persones. L'any passat la xifra havia augmentat fins a les 1.252 persones. Els estudiants de català es presenten a les proves homologades pel consorci que vetlla per la projecció de la llengua catalana a 76 ciutats de 32 països diferents dels cinc continents. Entre les novetats dels darrers anys destaca la incorporació de Nova Delhi, l'any passat, com a seu d'examen. L'èxit de la iniciativa ha permès repetir aquest any.

També destaca la implantació d'estudis de llengua catalana i la convocatòria d'exàmens a ciutats com Tartu (Estònia), Tànger (Marroc), Teheran (l'Iran), i Osaka (el Japó), entre altres.

Els alumnes inscrits poden optar a certificats que acreditin fins a cinc nivells de coneixements de la llengua catalana (bàsic, elemental, intermedi, de suficiència i superior) d'acord amb el Marc Europeu Comú de Referència. De la mateixa manera que puja el nombre d'alumnes, també augmenta cada any la xifra dels que arriben als nivells intermedis, de suficiència i superior.


L'Institut Ramon Llull convoca aquest tipus d'exàmens des del 2003. Són proves dirigides a tots aquells que volen obtenir un títol oficial que acrediti els seus coneixements de llengua catalana fora del país. El període d'inscripció per proves de català a l'exterior s'acaba d'obrir i restarà obert fins al 28 d'abril. /font

adroca

Developer