..... Inici | Ràdio | Recerca

CiU, ERC, SI i ICV obren les portes del Parlament a Barcelona Decideix

by 17:04 0 comentaris
Es pacta una moció de suport de Solidaritat que permetria la instal·lació d'un col·legi electoral a la Cambra

Pacte a quatre bandes tancat aquest matí per CiU,ICV-EUiA,ERC i SI. Després que Solidaritat Catalana per la Independència presentés una moció de suport al moviment popular de les consultes sobiranistes i, en particular, a la que s'ha de celebrar a Barcelona el proper 10 d'abril, s'ha arribat a un acord.

Finalment, CiU ha presentat una esmena que ha estat acceptada però que no "desvirtua" la naturalesa de la moció primària segons el diputat de SI Uriel Bertran. La Moció, que previsiblement es votarà dijous al matí, afirma que el Parlament considera el "dret d'autodeterminació dels pobles com a dret irrenunciable del poble de Catalunya". Així mateix expressa que la cambra "defensa" el dret de la societat catalana a expressar-se lliurement, a través de les consultes a la ciutadania a qui "agraeix" la seva implicació.

En la part més pragmàtica de la moció, el pacte preveu la possibilitat que el Parlament sigui "col·legi electoral" per la consulta de Barcelona. "El Parlament respecta i fa costat a les consultes populars que s'estan celebrant arreu del país, la de la seva capital, Barcelona,  i les dels altres pobles de Catalunya" clama la moció. La seva traducció és la possibilitat que la Mesa del Parlament autoritzi, sempre i quan Barcelona Decideix ho demani de forma expressa, que l'edifici de la cambra esdevingui seu electoral en la consulta del proper 10 d'abril. 
(font)

adroca

Developer