..... Inici | Ràdio | Recerca

'Catalunya über alles!' retrata la visió de la immigració a la Catalunya interior

by 14:10 0 comentaris

El retrat de la Catalunya de l'interior comptat a través de diverses històries, entre elles, s'analitza la immigració, que és l'eix central de 'Catalunya über alles!' del director Ramon Termens i que és la quarta pel lícula que s'ha presentat aquest dilluns, dins de la secció oficial a concurs, en el catorzè Festival de Màlaga-Cinema Espanyol. El retrat de la Catalunya de l'interior comptat a través de diverses històries, entre elles, s'analitza la immigració, que és l'eix central de 'Catalunya über alles!' del director Ramon Termens i que és la quarta pel lícula que s'ha presentat aquest dilluns, dins de la secció oficial a concurs, en el catorzè Festival de Màlaga-Cinema Espanyol.

La pel.lícula se centra en tres històries que giren al voltant d'un expresidiari, un immigrant a l'atur i un empresari d'èxit, on es posa de manifest el repte de la integració dels nouvinguts i de la tolerància de la gent, sota la amenaça dels extremismes demagògics. Entre els actors que participen es troben Jordi Dauder, Gonzalo Cunill, Vicky Peña, Àngels Bassas, Babou Cham, Boris Ruiz, Joel Joan, Betlem.


Termens ha assegurat que la pel.lícula té "un punt d'alarma" ja que fa preguntar-se què és el que està passant i cap on anem, no només a Catalunya sinó a Espanya ia la resta del món. En aquest punt, ha aclarit que ha centrat la pel.lícula en un poble de l'interior de Catalunya perquè "és el que jo conec" però, tal com ha afegit, "pot funcionar per a qualsevol públic", perquè aquests problemes "són universals" i passen també a Andalusia, Holanda o França.

En aquest sentit, ha volgut deixar clar que no tota la població de Catalunya és com la que surt representada a la pel.lícula, però ha afegit que hi ha "un ou de serp que s'està gestant" pel que ha reiterat el "punt d'alarma "de la pel lícula, recordant que algunes d'elles són històries que han sortit en premsa. Per la seva banda, l'actor Joel Joan ha assenyalat que es tracta d '"una producció petita però valenta i que no tracta d'amagar el cap sota l'ala ni fugir d'estudi", alhora que ha afirmat que també és una cinta que pot " incomodar a algú-pels temes que tracta-o generar debat ". En aquest punt, ha indicat que "no és freqüent que arribin aquest tipus de guions que parlen de coses que ningú s'atreveix", ha indicat. Termens ha assegurat que el reflex negatiu de la immigració és més gran en època de crisi ja que, com ha explicat, "la intolerància puja perquè la gent vol treure's els problemes de sobre i se'ls tiren a l'altre".

El títol 'Catalunya über Alles!' té "una certa autocrítica", segons ha reconegut el seu director, alhora que ha afegit que també és "contundent". No obstant, ha afirmat que espera que a Catalunya es "prengui bé", perquè, segons ha dit, "el que jo vull és que millori i que hi hagi gent millor". En aquest sentit, ha afirmat que si li poses a una pel.lícula un títol com aquest "has de ser conseqüent", d'aquí els diferents temes i enfocaments tractats en el film. Sobre el procés de selecció d'actors estrangers, el director ha assenyalat que en el cas de Babou Cham va ser la primera opció i els altres que apareixen van ser a través d'una selecció de càsting. Finalment, el director ha reconegut estar "encantat" d'estar al Festival de Màlaga-Cinema Espanyol, un certamen "de prestigi". /Font

redacció

Developer