..... Inici | Ràdio | Recerca

PROPOSICIÓ DE LLEI DE DECLARACIÓ D’INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA

by 20:28 0 comentaris

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha presentat avui a la mesa del parlament una proposició de llei (pdf) de declaració d'independència de Catalunya, amb què defineix els passos que s'haurien de seguir per declarar la independència. Per tal que la declaració sigui efectiva, primer cal que el text presentat es converteixi en llei. En aquest sentit, SI ha reclamat a la mesa que accepti la tramitació del text sense refugiar-se en qüestions tècniques, fet que consideraria un atac a la democràcia.
Segons aquest full de ruta, un cop aprovada la llei, el govern de la Generalitat tindria facultats per a negociar amb la comunitat internacional la manera i el moment de declarar la independència. Una declaració que hauria de ser avalada pel poble i, per tant, que hauria de fer-la el parlament, com a representant d'aquest, per la majoria dels diputats.
La jurisprudència del Tribunal Constitucional diu que s'han de poder debatre textos presentats encara que aquests siguin manifestament inconstitucionals, segons que ha explicat el catedràtic de dret constitucional i adherit a Solidaritat Hèctor López Bofill. Per això SI ha fet una crida 'a tots els demòcrates' perquè la llei pugui aprovar-se.
El diputat de SI Uriel Bertran ha demanat a la resta de partits que donin llibertat de vot als seus diputats si la iniciativa arriba al ple. Font
 

redacció

Developer