..... Inici | Ràdio | Recerca

La Generalitat comença les retallades per les Comunitats Catalanes a l'Exterior

by 16:27 0 comentaris
Les retallades pressupostàries del Govern d'Artur Mas comencen a concretar-se, i sembla que bona part de l'estalvi podria venir de les Comunitats Catalanes a l'Exterior (CCE). La secretària d'Afers Exteriors de la Generalitat, Roser Clavell, ha fet arribar a tots els presidents de les delegacions una carta, a la qual ha tingut accés directe!cat, on adverteix de l'actual context de 'restriccions pressupostàries', i els informa de la 'supressió' de les convocatòries de beques, subvencions extraordinàries i altres mecanismes i ajudes de suport. A més, Clavell afegeix que les subvencions pel funcionament ordinari són, 'a dia d'avui', impossibles de detallar. En aquest sentit, Clavell ja adverteix a les comunitats que caldrà que 'repensin' les possibles programacions per aquest any.

La carta de Roser Clavell -que també s'ocupava de les relacions amb les comunitats a l'Exterior sota la vicepresidència de Josep Lluís Carod-Rovira- informa els casals catalans que l'Àrea de Comunitats Catalanes a l'Exterior s'ha desplaçat al Departament de Presidència, i reitera la voluntat de mantenir la comunicació i continuar treballant amb les entitats a través del nou contacte de coordinació, per tot seguit passar a detallar l'actual situació de contenció pressupostària.

Clavell assegura que tenen la voluntat de tirar endavant la convocatòria corresponent a les subvencions per activitats ordinàries i pel funcionament ordinari de les CCE, però la congelació pressupostària i les restriccions els obliguen a mantenir 'la màxima prudència' ja que, a dia d'avui, els és 'impossible poder informar detalladament sobre els recursos disponibles i els terminis de gestió per a la convocatòria en qüestió'.

La secretària recorda que a les CCE que el pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2011 no s'aprovarà durant els primers mesos de l'any, 'fet que provoca, per una banda, la congelació pressupostària de l'any anterior a la qual cal afegir restriccions que afecten, en més d'un 70%, la capacitat econòmica de cadascun dels Departaments del Govern'. A més, Clavell informa a les comunitats a l'exterior que en el seu cas, les restriccions provoquen la 'supressió de convocatòries de beques, subvencions extraordinàries i altres mecanismes i línies de suport'.

'Aquesta situació els exigirà repensar les possibles programacions anuals per aquest any i estudiar la viabilitat d'esdeveniments de caràcter extraordinari com, per exemple, les trobades de xarxa previstes per enguany tenint en compte que, en el cas de que es disposi de capacitat de donar suport econòmic a activitats extraordinàries, les convocatòries corresponents es publicarien, probablement, durant la segona meitat de l'any', avança Clavell.

Tot i l'anunci de la contenció pressupostària, la delegada de les CCE s'acomiada 'reiterant públicament el compromís de la Secretaria d'Afers Exteriors de vetllar pels interessos dels catalans i catalanes a l'exterior', i demanant 'comprensió' davant les dificultats que les restriccions puguin suposar als diversos casals catalans./Font

redacció

Developer