..... Inici | Ràdio | Recerca

ERC critica el govern de Mas per retallar les ajudes als casals catalans

by 21:15 0 comentaris
El diputat d'ERC al Parlament Pere Aragonès ha acusat aquest dimecres a la Generalitat de voler retallar les ajudes als comunitats catalans a l'estranger. "No volem pensar que el nou govern considera els catalans de l'exterior ciutadans de segona", ha lamentat en un comunicat. El diputat republicà insta a l'executiu a rectificar i a mantenir les ajudes malgrat la restricció pressupostària anunciada per l'administració catalana.

Aragonès assegura que els casals catalans han rebut una carta de la secretària d'Afers Estrangers de la Generalitat, Roser Clavell, anunciant les retallades per al 2011. Així mateix, adverteix que la decisió del govern podria suposar un incompliment de l'Estatut, que en l'article 13 preveu l'obligatorietat de la Generalitat de prestar assistència a les comunitats catalanes a l'exterior.

A més, segons el diputat d'Esquerra la retallada incompleix el Pla d'Acció Exterior de Catalunya 2010-2015, que preveu "rellançar les comunitats catalanes a l'exterior com a agents de la diplomàcia pública". Aragonès ha avançat que presentarà una bateria de preguntes parlamentàries per aclarir si el govern està incomplint l'Estatut, i demanarà una reunió extraordinària del Consell de Comunitats Catalanes a l'Exterior. /Font

redacció

Developer