..... Inici | Ràdio | Recerca

L'Estat no cedeix i tindrà l'última paraula sobre quins immigrants obtenen el permís de residència

by 0:41 0 comentaris
El nou reglament de la llei d'estrangeria, presentat a Madrid, fomentarà el retorn voluntari d'immigrants. L'Estat no cedirà totes les competències que demanaven els ajuntaments per controlar la presència d'immigrants al territori. Madrid es reserva l'última paraula per determinar quins estrangers disposen de la residència legal.


Els municipis continuaran sent els encarregats d'elaborar els informes d'integració perquè els estrangers arribats a Espanya puguin optar al permís de residència per arrelament o per reagrupament. Això sí, l'Estat fixarà uns criteris mínims per fer aquests informes, que després podran ser ampliats pels consistoris. Així ho determina el nou reglament de la llei d'estrangeria, presentat aquest dimarts a Madrid per la secretària d'Estat d'Immigració, Anna Terrón. Tanmateix, les resolucions dels ajuntaments no seran vinculants. El govern central mantindrà l'última paraula.

L'esborrany del reglament d'estrangeria, que arriba amb mesos de retard, ha servir per desenvolupar la reforma d'una llei aprovada a finals del 2009. El document sastisfà objectius prioritaris: consolida un model basat en la regularitat i ho vincula al mercat de treball, i facilita la protecció jurídica als estrangers integrats a l'Estat. El reglament permetrà la regularització de les immigrants sense papers que denunciïn maltractaments i protegirà l'antiguitat en els tràmits de residència d'aquells estrangers que decideixin tornar al país d'origen./Font

redacció

Developer