..... Inici | Ràdio | Recerca

El Parlament debatrà sobre la declaració de la independència de Catalunya

by 0:39 0 comentaris
La Mesa admet a tràmit la proposició de llei presentada per Solidaritat gràcies als vots favorables de CiU. El Parlament debatrà finalment la proposició de llei presentada per Solidaritat per declarar la independència a Catalunya. Així ho ha decidit aquest dimarts la Mesa del Parlament amb els vots favorables dels quatre representants de CiU i els vots en contra dels dos membres del PSC i el del PP de Catalunya.
El vicepresident primer de la Mesa, Lluís M. Corominas, ha anunciat la decisió i ha explicat que en l'admissió a tràmit no han entrat en el contingut, sinó en la forma de la proposta. En aquest sentit, ha afegit que la proposta "compleix els requisits legals".

Segons Corominas, és el ple del Parlament el que s'ha de posicionar sobre el contingut. De la Mesa del Parlament, han votat a favor d' admetre a tràmit la proposició de llei de Solidaritat els representants de CiU: La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el mateix Coromines, els secretari tercer, Josep Rull, i la secretària quarta, Dolors Batalla. Hi han votat en contra els membres de PSC i PPC: El vicepresident segon de la Mesa, Higini Clotas, el secretari primer, Jordi Cornet, i la secretària segona, Montserrat Tura. Higini Clotas ha argumentat el seu vot desfavorable al·legant que "la proposició de Solidaritat està fora de la legalitat estatutària".

La proposició inicia ara el seu curs i el seu debat a la totalitat al ple del Parlament podria fer-se el mes de març o a l'abril.

redacció

Developer