..... Inici | Ràdio | Recerca

Espanya torna a expulsar brasilers

by 14:58 0 comentaris

Espanya deporta? Deportem!

Mai no és massa dir: el moment en què els europeus estaven exportant la seva gent a altres terres, Espanya va enviar al Brasil prop d'un milió d'immigrants. (va enviar 1,5 milions a Itàlia).
El temps va passar, i la policia espanyola continua perseguint els brasilers que arriben a Madrid. Fa tres anys, un físic que es dirigia a una conferència a Lisboa, va ser detingut durant 53 hores i enviat a Brasil.
Fa uns dies, Denise Stern, una investigadora del Centre d'Estudis en Salut Pública de la Universitat de Brasília, va ser detinguda durant quinze hores per la policia de l'aeroport de Barajas i va ser deportada. Va tornar sense l'equipatge.

Denise Sever va fer ressò d'aquesta notícia a Internet:
"Hi havia unes 10 persones atrapades en aquesta situació i tots ells eren llatins i / o negres de l'Àfrica! És a dir, és la xenofòbia! Però la xenofòbia contra els hispans i els negres! perjudici!  (...) Faré una demanda al Ministeri de Relacions Exteriors, faré una denúncia oficial a l'Ambaixada espanyola al Brasil, aniré a la Secretaria de Polítiques per a la Dona i a la Secretaria de Drets Humans de la Presidència, aniré a tots els òrgans que estiguin al meu abast per lluitar contra aquest arbitrarietat! ".
La brasilera diu que tenia la prova d'ocupació laboral, expedida pel Ministeri de Cultura, tenia el bitllet d'anada i tornada, la reserva de l'hotel (en nom d'un amic que havia arribat en un altre vol, informació confirmada per l'establiment) i fins i tot tenia la còpia de l'escriptura de casa seva. A més a més  tenia la TravelMoney, la targeta de crèdit del Banc de Brasil, així com la prova de la transacció d'euros necessaris per finançar el seu viatge.
L'ambaixador espanyol a Brasília, Carlos Alonso Zaldívar, pot buscar  alguns casos anteriors als arxius i se n'adonarà que el seu equip va canviar poc (solament una mica) el tractament ofert als brasilers, després que la Policia Federal brasilera, a bones hores, va començar a deportar els seus compatriotes. Al març del 2008 van ser tornats vuit persones, amb els mateixos arguments oferts als brasilers, a Madrid.
Desafortunadament, els problemes econòmics d'Europa estan impulsant la recerca de llocs de treball a l'estranger. En aquest moment, Pindorama tornar a ser un refugi segur.
Recentment, els diplomàtics de diversos països van buscar el Ministeri de Treball per discutir una política de servei de visats per als seus ciutadans. Encara que el ministre Carlos Lupi podria discutir aquestes afirmacions mostren un mètode del ritme de les deportacions arbitràries imposades als brasilers a cada país europeu.
Hi ha brasilers detinguts a Espanya per a la prostitució, el tràfic de drogues, segrest llampec i falsificació de documents. Aquest és el seu problema, perquè van violar les lleis locals.
L'any 2010 va acabar amb 163 espanyols presos al Brasil, 52 més que el 2009. La mala conducta d'alguns no permet que d'altres siguin tractats com a sospitosos.
D'altra banda, la preferència dels policies de la deportació de les dones joves es revela que és la policia espanyola la que té un problema en el seu cap, no les seves víctimes.
Si més no en un cas d'exercici de la xenofòbia, un govern europeu va caure quan vaig saber que el Brasil està disposat a discutir una agenda àmplia, incloent la suspensió d'operacions d'exempció recíproca de visats per als turistes. Seria el cas del Canciler  Antonio Patriota preguntar  a l'ambaixador Zaldívar si el govern vol canviar les regles del joc.
Almenys en un cas de xenofòbia, un govern europeu va retrocedir quan va saber que Brasil estava disposat a discutir una àmplia agenda, negociant també la suspensió de la reciprocitat de la exempció de visats de turista. Seria el cas, per exemple, de que el Canceller Antonio Patriota li preguntés a l'ambaixador Zaldivar si el seu govern pretén canviar les regles del joc. Font

 

Més informació

redacció

Developer