..... Inici | Ràdio | Recerca

Nouvinguts sense nacionalitat espanyola podran votar a les eleccions municipals de Manresa

by 22:11 0 comentaris
El 2011 serà el primer any que molts ciutadans i ciutadanes de Manresa que no tenen la nacionalitat espanyola podran votar en unes eleccions municipald. Segons el padró municipal, es tracta d'un miler el nombre de nous electors que podran exercir per primera vegada el seu dret a vot a la capital del Bages. Per a fer-ho, els residents a Manresa que compleixin els requisits legals han d'inscriure's abans del 15 de gener de 2011 a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Manresa, ubicada a la plaça Major.


Es calcula que un miler de persones es podrien incorporar al cens per exercir el seu dret a vot a les properes eleccions municipals a Manresa.La població immigrant amb dret a vot haurà de ser major d'edat i comptar amb el permís de residència a més d'estar empadronat a la ciutat. La normativa inclou la població estrangera originària  d'un país de la UE i també els ciutadans de Noruega que acumulin 3 anys de residència legal ininterrompuda al territori espanyol. En el cas dels ciutadans i ciutadanes originares d'estats iberoamericans comara  Xile, Colòmbia, Equador, Bolívia, Perú o Paraguai, caldrà comptar amb 5 anys de residència acreditada. En el mateix cas es trobaran els súbdits de Nova Zelanda.

Per exercir aquest dret, els residents a Manresa que es trobin en aquesta situació han d'inscriure's abans del 15 de gener de 2011 a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Manresa, ubicada a la plaça Major. En alguns casos –concretament, les persones originàries de Xile, Colòmbia, Equador, Bolívia, Paraguai, Nova Zelanda i Noruega– hauran d'aportar un document que hauran de sol·licitar a la policia nacional. Es tracta d'un certificat acreditatiu de residir sense interrupció a l'estat espanyol durant 3 anys en el cas de Noruega i durant 5 anys per a la resta de països. A banda, a l'OAC s'informarà de la llista de documentació que cal aportar en funció de cada nacionalitat. Segons les dades del padró de Manresa, les persones que reuneixen aquestes condicions són a l'entorn d'un miler, a banda dels nous empadronaments que es puguin realitzar abans del 15 de gener. /Font

redacció

Developer