..... Inici | Ràdio | Recerca

Grècia vol blocar 'immigrants il·legals' amb un mur a la frontera turca

by 10:10 0 comentaris
El ministre grec de Protecció Ciudadana, Christos Papoutsis, responsable d'immigració, va confirmar ahir la voluntat del seu govern de construir un mur a la frontera amb Turquia per 'blocar la immigració irregular'. La Comissió Europea ja ha manifestat força reserves a aquest pla per la poca eficàcia que els murs de contenció han demostrat.

Els immigrants provinents de l'Àsia i de l'Àfrica com més va, més entren a la Unió Europea per la frontera hel·leno-turca; i això d'ençà que les institucions europees van intensificar la vigilància de la circulació marítima ibero-itàlica i van signar acords de repatriació amb alguns països africans.


Segons el ministre Papoutsis, Grècia posarà remei a la manca d'una barrera física a més de dotze quilòmetres de frontera amb Turquia per 'repel·lir l'accés d'immigrants il·legals a la UE'. El ministre grec considera justificat el pla perquè l'any passat van travessar el riu Evros 128.000 immigrants.

Un portaveu de la Comissió Europea, Michele Cercone, va dir ahir que s'havia demostrat que tanques i murs eren mesures a curt terme que no resolien els problemes migratoris d'una manera fefaent. El ministre grec Papoutsis va denunciar, de passada, 'la hipocresia dels qui critiquen el govern grec per aquest pla, pensat per a protegir els drets dels ciutadans grecs i els dels residents del país'. /Font

redacció

Developer