..... Inici | Ràdio | Recerca

Un 20’2% de participació a la consulta per la independència de La Barceloneta

by 17:53 0 comentaris
Relegada a un segon pla a causa del soroll electoral que ha viscut el Principat durant els mesos previs a les eleccions, la iniciativa de les consultes populars torna amb força amb "la" consulta. Sense desmerèixer la resta, el 'referèndum' que se celebrarà a Barcelona el proper 10 d'abril serà la gran cirereta d'aquest pastís que ha despertat part de la societat catalana i que serà la prèvia al referèndum oficial que ha d'arribar més d'hora que tard.

Així doncs, aquest diumenge es va donar el tret de sortida de la consulta amb la primera jornada de recollida de vot anticipat, que s'ha celebrat a la Barceloneta i que ha aconseguit un 20'2% de participació. Segons ha informat Barcelona Decideix, un total de 3.607 ciutadans han dipositat el seu vot en alguna de les 14 meses instal·lades en diferents indrets del barri barceloní. D'aquestes 3.607 persones, 1.587 eren de fora de la Barceloneta i 2.021 eren electors censats en aquest districte marítim de la capital catalana (un 20,2% del cens total de 10.002 habitants). "El resultat d'avui és esperançador i alliçonador, tot i que no és extrapolable", ha comentat Alfred Bosch, coordinador i portaveu de Barcelona Decideix.


"Això acaba de començar, queden quatre mesos però és una arrencada molt bona", ha assenyalat Bosch, que ha afirmat que l'organització de Barcelona Decideix ha extret vàries conclusions. "D'una banda ens dóna esperances i ànims per continuar tirant endavant", ha ressaltat el coordinador. "També ha estat una consulta molt alliçonadora, hem après molt i ens ajudarà a millorar, perfeccionar i corregir alguns defectes d'organització que hem tingut", ha continuat Bosch.

El 10 d'abril en l'horitzó

Els vots que es recullin durant aquesta jornada no seran escrutats, els sobres no seran oberts i no es donaran dades sobre el signe del vot. Aquests sobres seran custodiats per l'organització i s'obriran el proper 10 d'abril, quan finalitzi la consulta. A partir d'aquest dilluns, s'obriran diversos punts de vot permanent arreu de la ciutat. A més, Barcelona Decideix té la intenció de instal·lar urnes en algunes cites importants i que congreguin molta gent com ara festes populars o partits de futbol per tal que els barcelonins puguin votar. /Font

redacció

Developer