..... Inici | Ràdio | Recerca

Els Estats Units s’excusen amb Xile per la filtració de documents wikileaks sobre Piñeira

by 21:41 0 comentaris
El ministre de Relacions Exteriors, Alfredo Moreno, va dir que els Estats Units van presentar excuses al Govern de Xile després de la filtració, aquest dilluns i a través de Wikileaks, de documents referits al president Sebastián Piñera. Moreno va dir als periodistes al palau de la Moneda, seu de l'Executiu, que Arturo Valenzuela, subsecretari d'Estat per a l'Amèrica Llatina dels Estats Units, li va trucar per manifestar-li les excuses per aquesta filtració.


"Em va assenyalar que això no representava l'opinió dels Estats Units, ni de la seva diplomàcia. Són funcionaris que han enviat un informe, com ho fan molts funcionaris arreu del món", va afegir el cap de la diplomàcia xilena davant els cables difosos aquesta tarda pel diari espanyol El País. En aquesta nova filtració es posa èmfasi a Sebastián Piñera quan era candidat per a les presidencials i per qui els Estats Units va mostrar interès després d'haver aparegut a les enquestes com el millor perfilat per succeir en el càrrec Michelle Bachelet (2006-2010).

"Home de negocis competitiu i polític que tendeix a prendre riscos, Piñera ha estat vinculat en el passat a un número de qüestionables accions sobre els seus negocis, però els votants semblen relativament desinteressats per aquestes acusacions", indica l'ambaixada nord-americana a Santiago.
Afegeix la publicació que és "tenaç i competitiu, fa anar tant els seus negocis com la seva política fins als límits de la llei i l'ètica". "Algunes de les seves accions, com prestar diners a empreses fictícies, semblen travessar clarament la línia de la incorrecció legal. Altres vegades, no obstant, sembla més una víctima de les circumstàncies, de la negligència o de la immensa vastitud de la seva fortuna", afegeix la filtració.

Aquests comentaris, redactats per la número dos de l'ambaixada, Carol Urban, també van ser comentats per la ministra Portaveu, Ena Von Baer, qui va sostenir que són opinions de funcionaris amb poc criteri i mal informats "que han afectat líders, inclosa l'expresidenta Bachelet". ", Va afegir que (aquests fets)" han produït situacions vergonyoses per a la diplomàcia nord-americana a tot el món. /Font 

redacció

Developer