..... Inici | Ràdio | Recerca

Brasil institueix per decret un Sistema Nacional de Comerç Just i Solidari

by 21:37 0 comentaris
No treballarà directament com un agent directe de comerç just, sinó que fomentarà i protegirà l'economia solidària i amb ella el comerç just i els seus diferents agents socials. Es tracta d'una iniciativa pionera en aquest àmbit.

El decret, en els seus dos primers articles, introdueix conceptes clau per tal de consensuar un llenguatge comú sobre el comerç just i la economia solidaria, a més de representar un important salt qualitatiu al ser-hi reconeguda institucionalment per l'Estat brasiler la economia solidaria i, dins de ella, el comerç just i solidari.

Ubicat dins del Ministeri de Treball i Ocupació, els agents socials com municipis, iniciatives de l'àmbit i altres, es podran adherir voluntàriament al Sistema. Es tracta, com dèiem, d'una iniciativa, per estatal, absolutament pionera arreu. Un salt endavant per l'economia solidària, i especialment pel comerç just, temes que queden definits en l'àmbit brasiler -però de forma comú al què entenem per comerç just també aquí- en l'article 2 del decret. Recolzar les iniciatives, sensibilitzar i educar, protegir als productors, i altres accions estan contemplades en el decret. /Font

redacció

Developer