..... Inici | Ràdio | Recerca

Balls · Músiques· Resistències | Bollywood | 5 març

by 12:30 0 comentaris


En aquesta nova edició del cicle Balls · Músiques· Resistències, proposem un espai de reflexió entorn el Bollywood, entès com la producció cinematogràfica, però també la dansa, i diferents composicions musicals. Podem definir el gènere com una expressió d'alegria i celebració, que representa un estil únic amb un ritme lliure, que combina danses clàssiques de l'Índia, però també danses autòctones. Conjumina directors, multiinstrumentistes, cantautors, actors i actrius molt diferents entre si, i, com a fenomen, es converteix en un element comunitari on diferents generacions, diàspores i col·lectivitats troben un espai de compartir.

A través d'un taller-conferència on recorrerem diferents filmografies, reflexionarem sobre les interconnexions i relacions entre el colonialisme i les produccions artístiques en el subcontinent asiàtic, parlarem de quin ha estat el procés de fusió i diàlegs entre estils i danses, i connectarem amb les estètiques i interseccions del gènere i les seves simbologies.


Amb Vignesh Melwani: cantant, artista escènic i agitador cultural barceloní, doblement graduat en Humanitats i el Grau Superior de Música, i acabant un Postgrau en Arts Escèniques i Acció Social.

OBS

Developer