..... Inici | Ràdio | Recerca

Taller sobre el fet migratori per a infants i joves: Fronteres

by 17:50 0 comentaris

 




Fronteres és un projecte de tallers sobre el fet migratori que hem impartit a centres d’ensenyament de secundària i a centres socials de de Catalunya des del 2015. L’estrena del documental Caure del Niu > (2015, dirigit per Susanna Barranco, amb el suport de DGAIA, Fundació Pere Claver i Mousiké) a la Filmoteca de Catalunya el 9 de desembre de 2015 va ser el preludi de les activitats i tallers que s’han realitzat a posteriori.


El projecte Fronteres pretén donar veu a les experiències de diferents joves al voltant de la migració, les dificultats d’emprendre una nova vida i deixar la família enrere, així com les actituds i els drets que reben i que tenen per part del país d’acollida. A partir de la visualització del documental es plantegen dinàmiques i situacions per fer reflexionar el públic al voltant del fet migratori i les problemàtiques psicològiques i personals que comporta aquest viatge.


Aquest projecte ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya, ha participat en el catàleg per a les escoles de la Filmoteca de Catalunya i també ha format part del catàleg Antirumors de l’Ajuntament de Barcelona


Llatins

Developer