..... Inici | Ràdio | Recerca

Taller de gènere i fet migratori per a joves i adults: Dones i frontera

by 14:14 0 comentaris

 
El projecte Dones i Frontera vol recuperar la memòria històrica d’una sèrie de dones artistes que van formar part del context sociopolític de la Segona República, la Guerra Civil i la posterior dictadura. Molts autors de la Generación del 27 són molt reconeguts entre el públic general i han estat estudiats en molts àmbits, però en el cas de les dones artistes que van formar part d’aquesta generació han estat silenciades.

Amb aquest projecte es vol recuperar la memòria d’aquelles dones artistes que no van tenir un reconeixement en el seu context, o que amb el pas del temps han estat oblidades.
Aquestes artistes, malgrat haver estat silenciades o no reconegudes pel franquisme, formen part de la nostra memòria històrica, si no donem veu a aquestes figures femenines tenim una memòria incompleta. Per recuperar aquesta memòria es donarà a conèixer un conjunt d’artistes de l’època, com va ser el cas de les anomenades Sinsombrero, entre d’altres dones que van dur a terme una feina molt important a favor de l’art i la revolució.

A partir de la reivindicació d’aquestes dones artistes es voldrà mostrar el retrat d’una generació històrica que ha construït el nostre present, i que ens permet reflexionar sobre la importància de l’art com a eina i element reivindicatiu. Es vol mostrar i recuperar una memòria històrica completa, que sense les dones artistes que han estat silenciades o oblidades mai podrà ser-ho. De la mateixa manera, el projecte vol donar eines per reflexionar sobre conceptes bàsics relacionats amb la història de la Guerra Civil Espanyola, l’exili i el franquisme.


Hem rebut el suport del Memorial democràtic de la Generalitat de Catalunya i Memòria democràtica de la Diputació de Barcelona.


Llatins

Developer