..... Inici | Ràdio | Recerca

Correspondències: Cartes entre María Rosa Lida i Yákov Malkiel | 10 oct.

by 14:42 0 comentaris


La segona sessió de la cinquena temporada del cicle Correspondències treu de la bústia les cartes que entre el 1943 i el 1948 es van enviar la parella de filòlegs formada per l’argentina María Rosa Lida i l’ucranià Yákov Malkiel. Una història apassionada d'amor, humor i filologia ens envoltarà amb aquesta correspondència. L'acadèmica Anna Caballé i el professor universitari Marcelino Jiménez dialogaran sobre aquest intercanvi epistolar, seductor i erudit. L'actriu Lorena Carrizo i l'actor William Arunategui interpretaran les missives sota la direcció de Cristina Osorno Mesa.

María Rosa Lida, argentina nacionalitzada nord-americana, filòloga, crítica literària i docent, i Yákov Malkiel, hispanista i romanista nascut a Kíiv i nacionalitzat nord-americà, es van enamorar compartint la seva passió per la literatura. Les quaranta-una cartes que van intercanviar quan eren nuvis testimonien l'amor apassionat de dos lectors voraços i de la seva complicitat sense límits. Les seves cartes ens permeten assistir, no només al caminar del seu idil·li, sinó també al seu amor per la filologia espanyola.

En aquesta nova entrega del cicle Correspondències l'acadèmica Anna Caballé i el professor de filologia espanyola de la Universitat de Barcelona Marcelino Jiménez abordaran aquest epistolari, seductor i erudit, publicat de manera acurada per l'editorial Acantilado. Cartes en què tots dos filòlegs, d'origen jueu, es van regalar poemes, reflexions i referències literàries, culturals i històriques en un donar i rebre continu, sublim i delicat.

L'actriu Lorena Carrizo i l'actor William Arunategui donaran cos i veu a aquesta parella romàntica i erudita tot interpretant les cartes que són un cant a l'amor i a l'estudi de les lletres belles.

Día / Hora:10/10/2023, 19:00 H
Lugar:Casa Amèrica Catalunya. Entrada lliure. Aforament limitat

+ informació

Llatins

Developer