..... Inici | Ràdio | Recerca

Centre Delàs d'Estudis per la Pau té una jornada anual sobre ; Seguretat feminista contra bel·licisme hegemònic | 25 Oct.

by 17:13 0 comentaris


Jornades "Seguretat feminista contra el bel·licisme hegemònic" 

A les jornades d’enguany combinarem el contingut teòric i reflexiu de la primera part de la mà d’una reconeguda acadèmica experta en seguretat feminista per demostrar que tot indica que les realistes som nosaltres, les pacifistes i les feministes, amb una segona part amb expertes en polítiques de seguretat diferents, alternatives i diverses que han sigut implementades a ciutats i països del nostre entorn. Perquè la praxis noviolenta que emana de les polítiques locals s’encomana a les polítiques globals i deslegitima la cultura bel·licista, substituint-la per la cultura de pau. La seguretat feminista s’erigeix com a dic de contenció del militarisme i la guerra.

Les Jornades “Seguretat feminista contra bel·licisme hegemònic” que organitzen el Centre Delàs d’Estudis per la Pau amb la col·laboració de l’Institut de Drets Humans de Catalunya i la Universitat Internacional de la Pau, tindran lloc el dimecres 25 d’octubre de 2023 de 17:30 a 20:30 hores a Barcelona i arrencaran amb una conferència de Laura Sjoberg, professora de Política i Relacions Internacionals a la Royal Holloway, Universitat de Londres, i una de les veus reconegudes internacionalment experta en gènere i seguretat, que abordarà la “Seguretat feminista i teories crítiques de seguretat per prendre decisions polítiques que evitin la guerra”. La investigadora del Centre Delàs i experta en conflictes armats, seguretat i feminismes, Blanca Camps-Febrer, presentarà i conduirà la ponència de Sjoberg.

Donaran continuïtat a la conferència un diàleg que plantejarà “Alternatives locals i globals a la seguretat militaritzada” i que comptarà amb les veus expertes de Cristina Sobrino, sotscap de l’àrea de Convivència i Seguretat Urbana de l’Institut Metròpoli, investigadora en polítiques de seguretat i prevenció; Vicens Valentín, membre del grup motor de RISE (Red Internacional para la Innovación en la Seguridad), Professor del Màster Universitari Ciutat i Urbanisme de la UOC; i Nora Miralles, investigadora i presidenta del Centre Delàs, experta en gènere, seguretat, Drets Humans i militarisme. Laura Sjoberg se sumarà al debat per abordar el repte d’aterrar les teories crítiques de seguretat als contextos locals.

Quan: Dimecres 25 d’octubre de 2023 de 17:30 a 20:30 hores
On: Saló d’Actes de l’Arxiu de la Corona d’Aragó (Palau del Lloctinent, carrer Comtes, 2, Barcelona)
Organitza: Centre Delàs d’Estudis per la Pau
Col·laboren: Institut de Drets Humans de Catalunya i Universitat Internacional de la Pau
Amb el suport de: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i Diputació de Barcelona

 

Més informació

Llatins

Developer