..... Inici | Ràdio | Recerca

Anàlisi de les eleccions presidencials a Argentina | 06 Nov.

by 11:39 0 comentaris



Aquesta sessió forma part del cicle Processos democràtics, democràcies en procés que organitzen conjuntament l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Casa Amèrica Catalunya i també es pot seguir a través d'aquests enllaços a Youtube i Facebook Live de Casa Amèrica Catalunya.


Segons la mitjana de les enquestes efectuada per Radio Televisión Española, a només uns dies de la celebració de la primera volta, el candidat ultradretà Javier Milei seria el vencedor d'aquests comicis amb el 33,3% dels vots. En segona posició quedaria l'oficialista Sergio Massa, amb el 28,8% i una mica més endarrerida l'exministra Patricia Bullrich, amb el 24,7% dels sufragis. Així, si es compleixen els pronòstics de les enquestes, el diumenge 19 de novembre el populista Javier Milei i l'actual ministre d'Economia Sergio Massa es disputarien el relleu d'Alberto Fernández com a inquilí de la Casa Rosada.

Cal tenir en compte que si el vencedor a la primera volta de les eleccions presidencials argentines del 22 d'octubre obté un mínim del 45% dels vots o bé el 40% i 10 o més punts de diferència respecte al segon candidat amb més suports, no caldrà la celebració de la segona volta.

Participen a la sessió:
Mónica Silvana González és diputada al Parlament Europeu adscrita al grup de l'Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates. També ocupa la vicepresidència de la delegació del Parlament Europeu per a les relacions amb el Mercosur.

Yanina Welp és doctora en Ciències Polítiques i Socials a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. També és llicenciada en Ciència Política i en Ciències de la Comunicació Social, totes dues per la Universitat de Buenos Aires (Argentina).

Robert Mur, periodista, va ser corresponsal de La Vanguardia a Llatinoamèrica durant 17 anys (2004-2021). Actualment segueix la informació de la regió des de la secció Internacional d'aquest diari.


Dia / Hora:06/11/2023, 19:00 H
Lloc:Casa Amèrica Catalunya


Llatins

Developer