..... Inici | Ràdio | Recerca

Xavier Giró: “El periodisme ha de contribuir a fer una societat més justa” | 22 maig

by 13:43 0 comentaris


La periodista Omaira Beltrán, amb la col·laboració del Grup de Comunicació de la Xarxa Barcelona Antitumors, entrevista per a l'Agència Itacat, a Xavier Giró qui ha estat professor de periodisme polític i periodisme de conflictes de la Universitat Autònoma de Barcelona durant trenta anys. Fa poc s’ha jubilat. Creador de l'Observatori de la cobertura de conflictes, abans de ser professor va ser periodista durant deu anys en diferents mitjans com Antena 3 Televisió Barcelona, El Diari de Barcelona i la revista ‘El viejo topo’.

Va ser un dels fundadors d'Origen (Observatori Regular sobre Igualtat de Gènere en noticiaris). La taula per a la diversitat del Consell de l'Audiovisual de Catalunya li va atorgar, conjuntament amb el projecte de l'Observatori, el Premi a la Trajectòria en la Defensa de la Diversitat. Recentment, ha constituït el Grup de Periodisme per la Pau al Col•legi de Periodistes de Catalunya i durant tots aquests anys també ha fet diferents estades com a professor en diverses parts del món.

Durant aquest últim any, en Xavier ens ha acompanyat en un projecte intern del grup de comunicació de la XBCNA on hem estat reflexionant de quina manera podem donar eines als professionals de la comunicació perquè es qüestionin com es poden canviar les narratives i com poden incorporar la perspectiva intercultural a la seva feina. I per parlar de tot aquest procés i del periodisme, en Xavier ens obre les portes de casa seva a Sant Cugat del Vallès.

+ informació 

Llatins

Developer