..... Inici | Ràdio | Recerca

Presentació de la campanya El dret a vot, el millor antídot contra el racisme | 11 de maig

by 22:35 0 comentarisEl CIEMEN llança la campanya “El dret a vot, el millor antídot contra el racisme”, en defensa del dret a votar de les persones nouvingudes. La campanya remarca que aquest dret forma part indissociable del conjunt de drets civils i polítics, tal com els defineix el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics de 1966. En una societat democràtica, el dret a vot és una eina imprescindible de diàleg i participació, que ha d’acompanyar qualsevol procés d’inclusió social.

La campanya, que s’implementa amb la col·laboració de l’agència de comunicació intercultural Itacat, es presenta oficialment dijous 11 de maig, a les 19.00 h, a l’Auditori del CIEMEN. S’hi farà públic el vídeo promocional i es presentarà també el web de la iniciativa, que incorpora el manifest de la campanya, al qual tothom qui vulgui es pot adherir. Al web es pot trobar, a més, una agenda amb les informacions i actes relacionats amb el projecte.

La campanya “El dret a vot, el millor antídot contra el racisme” exigeix un respecte absolut, per part de les administracions, al dret de les persones nouvingudes a exercir el vot actiu i passiu, és a dir, a poder elegir i a ser elegides, en el marc del dret a participar de la vida política de la societat.

Actualment, el dret a vot va lligat a la condició de ciutadania, i aquesta condició va lligada a la nacionalitat espanyola. Aquest fet contradiu el principi jurídic fonamental d’igualtat davant la llei, recollit en la Declaració Universal dels Drets Humans, i comporta una discriminació en funció de la nacionalitat que es pot vincular a altres formes de discriminació i racisme.

Per aquesta raó, cal començar a desvincular els drets de ciutadania de la nacionalitat, i fer de la ciutadania un concepte més ampli, lligat a la residència i a la condició de ser persona.

Visiteu el web de la campanya i adheriu-vos al manifest!
 

OBS

Developer