..... Inici | Ràdio | Recerca

Presentació del llibre 'Literatura infantil', amb Alejando Zambra i Anna Pacheco | 24 maig

by 17:10 0 comentaris

Presentació de llibre: "Literatura infantil".
Amb Alejando Zambra i Anna Pacheco

Amb motiu de la publicació del singular i inclassificable llibre Literatura infantil (Anagrama, 2023), la periodista i escriptora Anna Pacheco dialoga amb l’escriptor xilè Alejandro Zambra. La narrativa del diari, la carta i la ficció harmonitzen al llarg de l’última obra d’un dels autors llatinoamericans més rellevants de les últimes dècades.

Literatura infantil es pot llegir com un manual heterodox per a pares debutants, o simplement com un nou i brillant capítol que enriqueix la celebrada obra de l'escriptor xilè. Un text on es pot accedir a un tractat falsament seriós o seriosament fals sobre la «tristesa futbolística», una commovedora història de la passió d'un pare per la pesca, un conte que gira al voltant del llenguatge groller i un relat directament lisèrgic en què un home intenta, en ple viatge terapèutic de fongs, tornar a aprendre el dificilíssim art de gatejar.

Alejandro Zambra (Santiago de Xile, 1975) ha publicat, a Anagrama, les novel·les Bonsai (2006), La vida privada de los árboles (2007), Formas de volver a casa (2011) i Poeta chileno (2020), el llibre de contes Mis documentos (2014), les col·leccions d'assajos No leer (2018) i Tema libre (2019), i un parell de llibres força més difícils de classificar, Facsímil i Literatura infantil. Les seves novel·les han estat traduïdes a vint llengües, i els seus relats han aparegut a revistes com The New Yorker, The New York Times Magazine, The Paris Review, Granta, Harper's i McSweeney's. Ha estat becari de la Biblioteca Pública de Nueva York i ha rebut, entre altres distincions, l'English Pen Award, l'O. Henry Prize i el Premi Príncep Claus. Actualment viu a la Ciutat de Mèxic.

Anna Pacheco (Barcelona, 1991) és periodista i escriptora. Posa el focus en temes socials, feminismes i cultura popular amb perspectiva de classe i de gènere. Els seus textos han aparegut en mitjans com VICE, PlayGround, La Marea, Público i El País. Actualment treballa com a periodista autònoma i col·labora en programes de ràdio a Ràdio Primavera Sound i Cadena Ser. Ha participat en l'antologia de textos feministes Aquí estemos (Editorial Akal, 2019) i és autora de Listas, guapas, limpias (Caballo de Troya, 2019)

Dia: 24/05/2023
Hora: 19:00 H
Lloc: Casa Amèrica Catalunya | Entrada lliure amb aforament limitat

+ informació

Llatins

Developer