..... Inici | Ràdio | Recerca

La poeta Beatriz Calcaño: Viatges interns: altres formes de migra | 18 de maig

by 16:15 0 comentaris


A partir del seu poemari Constelación de cáncer y otras expediciones, la poeta veneçolana Beatriz Calcaño dialoga al voltant de les múltiples dimensions del fenomen de les migracions i el paper que n'ocupa la poesia.

Viatges interns: altres formes de migrar és una sessió amb micro obert a diverses veus poètiques que es pregunten, reflexionen i narren diferents tipus de viatge.

A Constelación de cáncer y otras expediciones, publicat per En Palabras [relatos migrantes] 2023, la poeta veneçolana Beatriz Calcaño relata el viatge cap a la malaltia i el seu retorn. Un diari poètic que explora la malaltia i la petjada que deixa en la manera de veure el món, de relacionar-se i de sentir.

En aquesta trobada, indagarem al costat de la poeta en aquests altres viatges imposats per les migracions i el lloc que ocupa la poesia per tal d’afrontar-los. Obrirem també l'escenari perquè altres poetes comparteixin els seus textos, experiències i perspectives sobre el significat profund del fet migratori més enllà de les geografies.

Beatriz Calcaño va néixer a Caracas, Veneçuela, el 1956. És diplomada en Psicopedagogia (AVEPANE) i en Traducció (New Port University Nels). Ha participat en importants tallers literaris al CELARG (Centre d'Estudis Literaris Rómulo Gallegos, Caracas), al Taller de Poesia Imago Mundi (Caracas) i als tallers de En Palabras [relatos migrantes] (Barcelona). Els seus textos han aparegut a la Revista Nacional de Cultura de Veneçuela i als llibres Miradas sobre Caracas, Antología de relatos migrantes, El puente es la palabra i Hacedoras, entre d'altres.

L'any 2008 va obtenir el Premi del Concurs per a autors inèdits de Monte Ávila Editores a Caracas, Veneçuela, en la categoria Poesia, amb el poemari Expediciones. Té un altre poemari titulat Pequeños mandamientos (Editorial Public.Arte, Veneçuela 2013). Actualment resideix a la ciutat de Badalona.

Dia: 18/05/2023,
Hora: 19:00 H
Lloc: Casa Amèrica Catalunya, Barcelona.Llatins

Developer