..... Inici | Ràdio | Recerca

La Red de Migración Género y desarrollo presenta l’informe: 'Cura comunitària per a sostenir la vida'

by 0:00 0 comentaris



El proper 9 de maig del 2023, a les 18.00 h, l’entitat Red de Migración género y desarrollo presentarà el seu "Informe de recerca titulat ‘cura comunitària per a sostenir la vida’ i l’estrena del documental Cuidados comunitarios en contexto de migración y racismo. L'esdeveniment tindrà lloc a la seu de l’entitat LaFede.cat, situada al Carrer Tàpies, 1, de Barcelona.
El present informe i documental és fruit de la col·laboració d'una sèrie d'entitats que han fet possible aquest procés de compartir sabers i reflexions sobre la cura comunitària. La Red de Migración, Género y Desarrollo, que, juntament amb el Calala Fondo de Mujeres, amb el suport i finançament de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, ha impulsat aquesta iniciativa col·lectiva per evidenciar que existeixen altres lògiques per sostenir la vida en comunitat que no necessàriament són visibles i reconegudes pels estats, ni presents en les seves polítiques públiques. En aquest repensar col·lectiu, també hi ha participat activament en el procés la Red Antirracista de Tarragona, la col·lectiva Madrecitas de Barcelona, l'Associació de Dones Migrants Subsaharianes de Granollers, la col·lectiva Mika Sororidad Internacionalista del Maresme, l'Asociación Néctar de Mujeres Guatemaltecas de Barcelona i la col·lectiva Diverses 8M de Girona.

L’estudi diagnòstic realitzat en Girona, Tarragona i Barcelona, explora la manera com les cures comunitàries poden ser una eina efectiva per abordar el racisme i altres formes de discriminació. Davant la premissa que la salut i el benestar són més efectius quan les persones treballen en comunitat, l'informe exposa que les cures comunitàries també esdevenen una eina per fomentar la inclusió i la diversitat en les comunitats.

Durant la presentació de l'informe, hi haurà la presència de les investigadores: Naret Coco Ziur y Anne Marie Collins - Red Antirracista TGN Bamba Ndir - ADIS (Granollers) Lobna Dahech - Diverses 8M Girona Florencia Di Stefano i Gabriela K Ripari - Mika (Maresme) Sara Cuentas y Arlene Cruz - RedMGD (Barcelona) Mel de Lima - Madrecitas (Barcelona). A la presentació, a més, es detallaran els resultats de la recerca i exemples concrets de cures comunitàries que han ajudat a abordar el racisme en diferents contextos.

La presentació serà oberta al públic i va dirigida a totes les persones interessades en la promoció de la inclusió i de la diversitat, des de l’acció comunitària i amb una mirada feminista descolonial. Es prega conformar l’assistència mitjançant el següent formulario o en el correu xarxamgd@gmail.com.

D’altra banda, al següent enllaç podreu trobar més informació relacionada:










OBS

Developer