..... Inici | Ràdio | Recerca

Jornada de treball per a entitats: 'La teva entitat és racista?' | 4 maig

by 17:14 0 comentaris



Les entitats Lafede.cat i Calala Fondo de Mujeres organitzen una jornada de treball per a entitats del tercer sector que vulguin replantejar-se la seva organització en clau antiracista i esdevenir entitats diverses i inclusives. Aquesta activitat s’emmarca en el procés de revisió interna de la federació impulsat per l’Eix de migracions.

Les dues organitzacions arriben a aquesta jornada fruit del procés intern que estan duent a terme per tal d’avançar en una perspectiva antiracista i decolonial de les entitats. En el cas de la Lafede.cat, en tant que federació que aglutina a 123 organitzacions de justícia global, aquest procés intern no només en centra en la pròpia federació, sinó que arribarà a totes les entitats membres. 

De fet, el pla de treball 2020-2024 inclou “el compromís amb l’antiracisme i en la construcció d’entitats més diverses i inclusives” i per això es marca com a objectiu estratègic “promoure les pràctiques transformadores entre les seves entitats de manera que incorporin la perspectiva feminista, antiracista, de justícia ambiental i econòmica, en l’estructura i en les entitats membres, a partir de l’impuls de processos de canvi organitzacional”.

  • Un treball de llarg recorregut : La federació porta anys treballant en el canvi organitzacional per esdevenir més horitzontal, transformadora i diversa. L’origen està en el procés Sembrant cures per cultivar canvis, emmarcat en el Pla de treball de 2016-2017, on Lafede.cat i les entitats federades es van plantejar adaptar la seva cultura organitzativa a l’enfocament feminista i a l’ètica de la cura. +informació
  • Les entitats de migracions es revisen en clau antiracista : En aquest marc, les entitats de l’Eix de migracions, constituït el 2015 fruit de la crisi d’acollida europea de persones refugiades, es plantegen el seu rol, en tant que entitats pràcticament blanques, com aliades en la defensa dels drets de les persones migrants o en cerca de refugi. +informació

La jornada de treball “La teva entitat és racista?” es un primer pas per socialitzar necessitats i se celebrarà el dijous 4 de maig amb l’objectiu d’aglutinar les entitats socials que s’estan replantejant la seva pròpia organització interna en clau antiracista.

Dia: Dijous 4 de maig del 2023
Hora: 16.15 h a 20.00 h.
Lloc : Coòpolis

L’acte és gratuït i cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari.

Llatins

Developer