..... Inici | Ràdio | Recerca

Exposició: Museu de la Memòria contra la Impunitat a Nicaragua | 30 maig - 3 juny

by 14:12 0 comentaris

 


#5AñosDemandandoJusticia és la campanya que desenvolupa “AMA y No Olvida, Museo de la Memoria contra la Impunidad” a la qual s'ha sumat el grup de Feministas Autoconvocadas por Nicaragua a Catalunya amb l'objectiu de destacar la tasca de l'Associació Madres de Abril (AMA) en la incidència per a processos judicials contra els responsables dels crims de lesa humanitat comesos per l'Estat de Nicaragua i convidar a la comunitat internacional a activar tots els mecanismes de drets humans dels que disposa el dret internacional per a contrarestar la impunitat promoguda pel règim Ortega-Murillo. 

El Museo, a través de les seves exposicions  internacionals, promou espais entre la diàspora i la comunitat internacional per a continuar articulant accions per la justícia a Nicaragua.

Del 30 de maig al 3 de juny l'exposició del Museo es presentarà al Centre Cívic Torre Llobeta
(Carrer de Santa Fe, 2- Metro Maragall - Línia 4 i Línia 5), iniciant amb una conferència de
premsa i la inauguració de l'exposició el 30 de maig a partir de les 17.30 h.

El programa inclou visites guiades per familiars de les víctimes mortals de la repressió a Nicaragua, panells de discussió i obres de teatre.

El Museo de la Memoria contra la Impunidad va ser creat el 2019 amb un enfocament participatiu i comunitari i és el primer museu de la memòria a Nicaragua creat des de les veus de les víctimes. Es va realitzar en conjunt amb l'Associació Madres de Abril i l'acompanyament del Centro Nicaragüense de Derechos Humanos i de la Academia de Ciencias de Nicaragua.

La mostra a Barcelona comptarà amb l'exposició fotogràfica de les famílies d’AMA exigint justícia, materials del context de les protestes a Nicaragua i l'experiència en Realitat Augmentada d’AMA & Construye la Memoria -Libro Arte Interactivo- que permet accedir a altars virtuals en honor a les víctimes. Enguany, el llibre ha estat guanyador del certamen 365: AIGA

Year in Design, organitzat per l’American Institute of Graphic Arts dels Estats Units, en la categoria Disseny Social; així mateix, ha estat reconegut pel seu impacte immersiu (Realitat Augmentada), advocacia i documentació en els International Social Impact Media Awards 2023.


Agenda Barcelona 2023

30 de maig. Inauguració
  • 17.30 h. Conferència de premsa
  • 19.00 h. Acte inaugural amb la participació de Roberto Dávila i Meybelin López, representants d’AMA.

Esdeveniments paral·lels
  • 31 de maig fins el 3 de juny ( 11:00 h. - 13:00 h. y 17:30 h. - 19:00 h. ). Visites guiades.
  • 31 de maig - 19:00 h. Obra de teatre La Soberana del Colectivo de Mujeres de Matagalpa.
  • 1 de juny - 19:00 h. Taula rodona sobre Cultura de Pau “Y després de la guerra, què?”del Cicle BCN Argumenta.
  • 2 de juny - 19:00 h. Xerrada “Justicia sin Impunidad” en la qual participarà Emilia Yang, directora del Museo i membre d’AMA, representants de Feministas Autoconvocadas por Nicaragua a Catalunya i Pilar Rebaque de la Comissió Dones Advocades del Col.legi de la Advocacia de Barcelona.
  • 3 de juny - 19:00 h. Jornada artística de tancament de l’exposició amb la presència de Yanilda Sevilla, familiar associada a AMA.

Per a més informació, si us plau, contactar amb:
Nicascatalunya19@gmail.com / comunicacion@museodelamemorianicaragua.org


Llatins

Developer