..... Inici | Ràdio | Recerca

Commemoració dels 50 anys de la Nueva Trova Cubana | Casa Amèrica Catalunya + BarnaSants

by 17:29 0 comentaris

La Casa Amèrica Catalunya i el Festival BarnaSants de cançó d'autor commemoren els 50 anys del sorgiment del moviment cultural de la Nova Trova Cubana amb una sèrie d'activitats que tindran lloc els propers dies 19, 20 i 21 d'abril del 2023. 

Es tracta d´una conferència del poeta, cineasta, narrador i periodista cubà Víctor Casaus Sánchez, un dels testimonis de l´eclosió de La Nova Trova, i dels concerts dels cantautors cubans Inti Santana i Leonardo García. Totes aquestes activitats se celebraran a l'auditori de la Casa Amèrica Catalunya i són d´entrada lliure, amb aforament limitat.

La Nova Trova és un moviment musical i cultural que s'inicia a Cuba arran del triomf de la revolució el 1959 i que, com a tendència estèticament coherent, es funda fa mig segle, a principis de 1973. Els cantautors que en formaven part van apostar per les lletres socials, situant l'ésser humà i la seva existència a l'epicentre d'uns temes que musicalment mantenien la riquesa melòdica de la trova tradicional cubana.

Activitats pels 50 anys de la Nova Trova Cubana

· Dimecres 19 abril. 19h.

50 anys de la Nova Trova Cubana, per Víctor Casaus.

-Víctor Casaus Sánchez, director del Centre Cultural Pau de la Torriente Brau a l'Havana i un dels fundadors de la revista cultural El Caiman Barbut. aproparà al públic de Barcelona la seva anàlisi sobre els inicis i l'actualitat del també anomenat Nuevo Canto Cubano.

· Dijous 20 d'abril. 20h.

50 anys de la Nova Trova Cubana: Concert d'Inti Santana

-Inti Santana, cantautor cubà amb dues dècades de trajectòria sobre els escenaris, beu de la rica música popular i folklòrica de l'illa per crear un fil musical i utòpic entre els núvols de les Antilles.

· Divendres 21 abril. 20h

50 anys de la Nova Trova Cubana: Concert de Leonardo García

-Leonardo García, trobador cubà de llarg recorregut i membre del popular col·lectiu La Trovuntivitis, juga amb el pes sonor de les paraules. En aquest concert presenta el seu cinquè àlbum, Cara o creu.
__

Casa Amèrica Catalunya y el Festival BarnaSants de canción de autor conmemoran los 50 años del surgimiento del movimiento cultural de la Nueva Trova Cubana con una serie de actividades que se celebrarán los próximos días 19, 20 y 21 de abril del 2023. 

Se trata de una conferencia del poeta, cineasta, narrador y periodista cubano Víctor Casaus Sánchez, uno de los grandes testigos de la eclosión de la Nueva Trova, y de los conciertos de los cantautores cubanos Inti Santana y Leonardo García. Todas estas actividades se celebrarán en el auditorio de la Casa Amèrica Catalunya y son de entrada libre con aforo limitado.

La Nueva Trova es un movimiento musical y cultural que se inicia en Cuba a raíz del triunfo de la revolución en 1959 y que como tendencia estéticamente coherente se funda hace medio siglo, a principios de 1973. Los cantautores que formaban parte apostaron por las letras sociales, situando al ser humano y su existencia en el epicentro de unos temas que musicalmente mantenían la riqueza melódica de la trova tradicional cubana.


Actividades por los 50 años de la Nueva Trova Cubana

· Miércoles 19 abril. 19h


-Víctor Casaus Sánchez, director del Centro Cultural Pablo de la Torriente Brau en La Habana y uno de los fundadores de la revista cultural El Caimán Barbudo. acercará al público de Barcelona su análisis sobre los inicios y la actualidad del también llamado Nuevo Canto Cubano.

· Jueves 20 abril. 20h


-Inti Santana, cantautor cubano con dos décadas de trayectoria sobre los escenarios, bebe de la rica música popular y folclórica de la isla para crear un hilo musical y utópico entre las nubes de Las Antillas.

· Viernes 21 abril. 20h


-Leonardo García, trovador cubano de largo recorrido y miembro del popular colectivo La Trovuntivitis, juega con el peso sonoro de las palabras. En este concierto presenta su quinto álbum, Cara o cruz

 

Llatins

Developer