..... Inici | Ràdio | Recerca

Estrena a Barcelona del documental sobre Nicaragua '18 horas para el amanecer' | 4 març

by 15:28 0 comentaris


Aquest dissabte, 4 de març del 2023, a les 16.30h, s'estrena, a la Parròquia Santa Anna, Hospital de Campanya, a Barcelona (Carrer Santa Anna, 29), el documental “18 horas para el amanecer”, amb la presència de reconeguts defensors i defensores de Drets Humans del “Colectivo Nicaragua Nunca Más”.

En el context de les protestes socials iniciades l'abril del 2018, alguns estudiants van ocupar el recinte de la universitat UNAN-Managua, per exigir la renúncia del règim dictatorial de la família Ortega-Murillo. El 13 de juliol van ser atacats, arran de l'Operació Neteja, per grups paramilitars i membres de la Policia Nacional enviats pel règim, iniciant una brutal massacre als atrinxerats a la universitat. El documental recull, des de l'exili a Costa Rica, els diversos testimoniatges d'aquests fets.

Posterior a la projecció del documental, hi haurà un espai de diàleg amb membres del “Colectivo Nicaragua Nunca Más” sobre la situació actual dels Drets Humans a Nicaragua. 

A l’actual context, s’està duent a terme una nova escalada de repressió i arbitrarietats del règim dictatorial que es manifesta a través de l’excarceració de 222 presos i preses polítiques, el seu desterrament, la cancel·lació de la seva nacionalitat i l’expropiació dels seus béns.

Si voleu més informació i/o voleu entrevistar als defensors/es de Drets humans del “Colectivo Nicaragua Nunca Más”, si us plau contacteu amb nicascatalunya19@gmail.com | 669195912

Organitza: Feministas Autoconvocadas por Nicaragua

 

Leslie Marmolejo

Developer