..... Inici | Ràdio | Recerca

“Què passa al món?” Un any de guerra a Ucraïna | 21 de febrer

by 11:30 0 comentaris


Rússia no ha aconseguit arrasar Ucraïna des del principi, com Moscou pensava que faria i com va fer creure als seus precaris aliats (la Xina, en particular). Aquest fet és, en ell mateix, molt revelador de les debilitats del poder rus.
Un any després, la resistència de la població contra l’agressió russa ha portat el prestigiós historiador i traductor francès, Georges Nivat, a dir que “cada dia que passa, Ucraïna existeix una mica més”. Les ofensives militars ucraïneses han demostrat una força que Moscou òbviament no esperava. Però la sorpresa per al Kremlin i els seus propagandistes ha estat sens dubte el nivell i la solidesa de la resistència civil del poble. Els ucraïnesos -occidentals i orientals- saben pel que lluiten, i això proporciona al país una carta amb què el Kremlin no pot ni somiar.

Aquesta edició del cicle de conferències “Què passa al món?” reuneix Manel Alías, corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Rússia, Félix Flores, reporter internacional per a La Vanguardia, i Carmen Claudín, investigadora sènior associada del CIDOB, per fer un balanç de l’any transcorregut, analitzar els problemes i sospesar les perspectives.

Cicle: “Què passa al món?” Un any de guerra a Ucraïna
21 de febrer de 2023 · 18:30h – 20:00h

La sessió es retransmetrà en directe a través del canal de YouTube del CIDOB.





 

Llatins

Developer