..... Inici | Ràdio | Recerca

Programació d’hivern 2022-2023 de l’Espai Avinyó de l'Ajuntament de Barcelona

by 12:00 0 comentaris


L'Espai Avinyó de l'Ajuntament de Barcelona ofereix una variada oferta de xerrades, tallers, cinema i lectures que conviden a connectar amb la ciutat des de la seva pluralitat d'històries i formes de ser, mirar, parlar, jugar i gaudir.

Comencen l’any 2023 de la mà de la il·lustradora Nadia Hafid, amb una imatge què vol reflectir la importància de la transmissió cultural i de sabers a través dels llenguatges del cos, dels arxius, de les llengües, dels llibres i dels museus: “una cultura viva i connectada” en clau intercultural i intergeneracional.

En aquesta temporada continuen amb la col·laboració de l’Oficina d’Afers Religiosos per parlar sobre la (Des)memòria del passat i present islàmic de la ciutat, i ho faran a través de dos formats i àmbits de transmissió del coneixement.

Per una banda, desfaran el camí amb Museus (Im)possibles: Dels relats històrics als relats museogràfics i, per l’altra, faran una anàlisi de contingut sobre les formes de representació de l’islam en els llibres de textos presents en El currículum educatiu.

D'altra banda, el podcast ‘Ressonàncies’ es trasllada al Poblenou per recórrer alguns indrets del barri, on rastrejaran històries i usos d’un territori que ha estat afectat en el temps per diferents idees de barri i comunitat.

Pel que fa al cicle ‘Balls·Músiques·Resistències’, en aquesta ocasió, arriba amb una trobada al voltant dels sabers i sentirs de la Capoeira i l’arc ancestral, entenent aquesta expressió cultural brasilera, d’arrels africanes, com una eina de resistència i espai de preservació.

Finalment, i en el marc 21 de febrer, Dia de les llengües maternes, ens presenten اردو urdú: Plurilingüisme en el context escolar, on coneixerem projectes i agents del marc escolar de la ciutat que promocionen, s’impliquen i reconeixen l’urdú com a eina de generació de contextos plurilingües.

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, visitaran el llibre autobiogràfic La història de la meva vida de Sojourner Truth, per parlar d’interseccionalitat i de la importància del concepte a l’hora d’abordar la seva articulació en els feminismes.

I, en el marc del 21 de març, Dia Internacional contra el racisme, ens conviden al projecte Rromano Kidipen: Gitano i arxiu, on ens proposen “alliberar alguns arxius” municipals sobre el Poble Gitano com a forma de reivindicació davant l’antigitanisme.

Tot plegat és una col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, oferint activitats de foment per l’ús social de la llengua, a l’alumnat i el voluntariat per la llengua. Aquesta temporada comptem amb col·lectius d’artistes i activistes de la ciutat i proposem a l’alumnat els monòlegs Jo, dona negra i El silenci de la Fera, així com l’itinerari i la visita a l’EcoMuseu Urbà Gitano de Barcelona anomenada ‘Memòria gitana del carrer de la Cera’.

Totes aquestes xerrades i tallers, músiques i balls, recorreguts radiofònics i literaris són activitats gratuïtes, però cal inscriure’s prèviament. A l’enllaç de cada activitat trobareu un correu electrònic per fer-ho.

 

Llatins

Developer