..... Inici | Ràdio | Recerca

IIa Edició del Concurs de Poesia Transoceànica ‘Homenatge a Claudia Lars’ | 20 de feb

by 17:05 0 comentaris


El passat 20 de desembre del 2022, es va presentar El SEGON CONCURS TRANSOCEÀNIC DE POESIA «HOMENATGE A CLAUDIA LARS», impulsat per la Xarxa de Literatura Salvadorenca a Barcelona i Catalunya, per la Casa de Cultura del Salvador a Washington i enguany, per Índole Editors del Salvador, que convoquen a tots els creadors d'entre 16 i 35 anys del Salvador, Centreamèrica, els Estats Units, Espanya i Catalunya a presentar la seva obra poètica.

Recordar-vos que el termini d’admissió dels poemaris començarà el dia 20 de desembre de 2022 i conclourà el 20 de febrer del 2023. Així mateix, la decisió del Jurat es farà públic el 23 d’abril de 2023, coincidint amb el Dia Internacional del Llibre i la «diada de Sant Jordi, de la Rosa i del Llibre» a Catalunya en el marc dels actes d’aquestes celebracions. Posteriorment, aquesta fallada es publicarà en la web de la Xarxa de Literatura Salvadorenca a Barcelona i Catalunya, així com es donarà difusió en les xarxes socials dels organitzadors.

Animen a tothom a participar-hi. Engany, amb el guanyador del primer premi al millor poemari en castellà i al millor poemari en català es durà a terme l’edició d’un llibre amb els dos poemaris premiats (castellà i català), amb una tirada de 300 exemplars. A cadascun dels premiats se’ls farà lliurament de 25 exemplars d’aquesta edició. 

Segons les bases del concurs, els participants podran presentar un únic poemari (redactat en vers) al concurs, sempre amb pseudònim. El tema és de lliure elecció, tot i que en aquesta segona edició es prestarà especial atenció a les temàtiques vinculades amb la diàspora. Les obres s'han de presentar en llengua castellana o catalana i ser creacions originals i no haver estat premiades anteriorment. El termini de lliurament conclourà el 20 de febrer de 2023 a les 23:59 hores (CET).

CLAUDIA LARS (1899-1974), escriptora, poeta, periodista, editora, locutora, traductora i exiliada política és una referent internacional d'El Salvador i Centreamèrica i amb aquest concurs de poesia volem donar a conèixer i homenatjar la seva figura literària.

S' estableixen els premis següents:

a) Un primer premi al millor poemari en castellà i un primer premi al millor poemari en català. Aquest primer premi correspon a l'edició d'un llibre amb els dos poemaris premiats (castellà i català) amb una tirada de 300 exemplars. A cadascun dels premiats se'ls farà entrega de 25 exemplars d'aquesta edició.
L'edició serà a càrrec de l'Índole Editores del Salvador que s'encarregarà de la seva distribució editorial en aquest país. Per la seva banda, la Xarxa de Literatura Salvador a Barcelona i Catalunya s'encarregarà de la seva distribució per Catalunya i Espanya, mentre que la Casa de Cultura del Salvador a Washington farà el propi als Estats Units.

b) Quatre accèssits a altres poemaris (indistintament de la llengua) que destaquin per la seva qualitat i bellesa.

c) Tant les persones premiades amb el primer premi com amb els accèssits rebràn un Diploma commemoratiu de la seva participació i amb el reconeixement d'haver estat guardonats.

d) Finalment, totes les persones guardonades rebran un lot de llibres d' autors i autores d'El Salvador publicats per Índole Editores de El Salvador.
 

Llatins

Developer