..... Inici | Ràdio | Recerca

2a edició del Festival Internacional de Literatura Llatinoamericana - KM Amèrica | 14 - 18 juny

by 21:54 0 comentaris

 


El Festival Internacional de Literatura Llatinoamericana - KM Amèrica celebrarà la seva segona edició del 14 al 18 de juny del 2023. 

La Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona i Casa Amèrica Catalunya seran novament les seus d'aquest esdeveniment que concentrarà més d'una vintena de participants de diversos països de l'Amèrica Llatina. 

Taules de conversa, entrevistes, literatura oral, lectures i l'adaptació teatral d'una novel·la configuren el calendari d'activitats de la trobada, que també recordarà l'escriptor xilè Roberto Bolaño quan s’acompleixen 20 anys de la seva mort.

KM Amèrica està organitzat per Casa Amèrica Catalunya i la xarxa de Biblioteques de Barcelona i comissariat per l'escriptor mexicà Eduardo Ruiz Sosa.

Després de l'èxit de públic i de participació a la seva primera edició l'any passat, el Festival KM Amèrica torna centrant la seva mirada en els relats que involucren la vida íntima, la vida familiar, la col·lectivitat més propera, amb els esdeveniments públics i polítics. Així, la trobada planteja reflexionar i trobar respostes a la pregunta de com es modifica el món interior a partir de les grans transformacions de l'entorn. Tot plegat, a partir del propòsit del festival d'ubicar el seu objectiu a Amèrica i la seva realitat contemporània a través de l'obra d'autors i autores de diverses generacions, procedències i gèneres literaris.

Més de vint participants de diversos països de l'Amèrica Llatina es retrobaran a la Biblioteca Gabriel García Márquez, ubicada al districte de Sant Martí de Barcelona. Ho faran en diverses taules de conversa, entrevistes i literatura oral, a les quals s'afegiran noves activitats a la seu de Casa Amèrica Catalunya com ara lectures i un taller de novel·la. Així mateix s'estrenarà, en dues funcions, l'adaptació al teatre de la novel·la que resulti seleccionada al certamen Narratives a escena. També es recordarà l'escriptor xilè Roberto Bolaño amb motiu dels 20 anys de la seva mort i del 70è aniversari del seu naixement.

L'any passat, a la seva edició inaugural, KM Amèrica va convocar una vintena d'escriptors i escriptores de l'Amèrica Llatina i Catalunya. La cita va esdevenir un festival literari de referència, fet acreditat per la quantiosa assistència de públic a totes les activitats i pel nivell de qualitat demostrat pels autors que van participar a l'esdeveniment.

+ informació


Llatins

Developer