..... Inici | Ràdio | Recerca

Entrevista a Ariadna Baulenas de l’Institut de Cultures Americanes Antigues (ICCA)

by 19:17 0 comentaris

La periodista intercultural Omaira Beltrán entrevista a Ariadna Baulenas, directora de l’Institut de Cultures Americanes Antigues (ICCA) per a Itacat Ràdio. En aquesta entrevista, l'Ariadna ens explica els objectius i activitats de l'ICAA. 

L’ICAA és una institució que té entre els seus principals objectius exercir de centre d’investigació interdisciplinària amb la finalitat d’aprofundir en el coneixement de les antigues societats americanes, la complexitat de les quals obliga a afrontar nous reptes d’estudi per reconèixer la riquesa històrica del continent americà. 

Es per aquest motiu, que l’Institut de Cultures Americanes Antigues desenvolupa els seus propis projectes d’investigació i col·labora estretament amb altres institucions que tenen la mateixa missió, ja siguin de Catalunya o internacionals. A més de la funció de centre d’investigació, l’Institut de Cultures Americanes Antigues prioritza la transferència i la sociabilització del coneixement com un dels seus principals puntals. 

Difondre el coneixement sobre les antigues civilitzacions americanes és un objectiu clau que s’efectua a través de l'organització de cursos, conferències, seminaris, visites guiades i tallers familiars dirigits al gran públic, ja que entenen que la funció última de la ciència es oferir els coneixements a la societat, més enllà de l’aportació en el camp estrictament acadèmic. 


.

Redacció

Developer