..... Inici | Ràdio | Recerca

Ruta de l’exili | 19 de juny

by 10:45 0 comentaris


El 20 de juny és el Dia Mundial de les Persones Refugiades i Stop mare mortum organitza la “Ruta de l’exili” el diumenge 19 de juny a La Vajol. Una jornada que vol posar el focus en els milers de persones que es veuen obligades a desplaçar-se de casa perquè la seva vida corre perill i han de caminar quilòmetres i quilòmetres per a trobar refugi. Segons l’ACNUR, el 2020 hi havia 82 milions de persones refugiades i desplaçades de manera forçosa. Enguany, han escollit fer una de les rutes de l’exili republicà durant la guerra civil espanyola amb l’objectiu d’interpel·lar a la nostra pròpia memòria.

És per això que el 19 de juny a partir de les 9 h es podrà fer la ruta circular de La Vajol – Coll de Lli – Les Illes (França) – Coll de Manrella – La Vajol. Són 10.4 km amb 380 metres de desnivell, una ruta de dificultat moderada que es pot fer amb 3 hores aproximadament.

La ruta comptarà amb accions sorpresa que ens interpel·laran i ens connectaran amb l’abans i l’ara. A més a més, a La Vajol (punt d’inici i final de la ruta) hi haurà tallers infantils, dinar popular (paella vegetal + amanida + postres + pa + beguda) i concerts. De moment hi ha confirmats: Enric Nedderman, RobinSecret, Fetus i Dj Xuli.

Inscripcions i bus des de Barcelona

La inscripció a la ruta té un preu de 5 euros i cal formalitzar-la en aquest enllaç, on també podeu comprar els tiquets del dinar que costen 12 euros per persona.

Per a facilitar el desplaçament des de Barcelona, sortirà un autocar el mateix dia 19 d’anada i tornada. La sortida serà a les 7.30 h del matí (lloc per concretar al centre de la ciutat) i la tornada des de La Vajol serà a les 19 h. No tindrà cap cost. Si hi esteu interessats, ompliu l’opció al formulari d’inscripció a la ruta. Us animem, també, a organitzar-ne des d’altre poblacions.

Aquest acte compta amb la col·laboració dels ajuntaments de La Vajol, Agullana, la Jonquera i Maureillas – Las Illas; el Museu Memorial de l’Exili; Òmnium Cultural Alt Empordà, els centres excursionistes Empordanès i Jonquerenc i Girona Acull. Així com el suport de la Diputació de Girona.

OBS

Developer