..... Inici | Ràdio | Recerca

Propostes a les candidatures en defensa del dret a la informació de la ciutadania

by 19:50 0 comentaris


Davant les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya

 Les entitats sotasignants han dirigit a les candidatures per a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya –en data encara pendent de confirmar– per presentar-los les principals reivindicacions dels i les professionals de la informació i la comunicació per tal que les incloguin en els respectius programes electorals. L'objectiu d'aquesta iniciativa és obtenir el compromís dels partits polítics per posar a l'agenda d'una vegada per totes les reformes legislatives necessàries per garantir el dret a la informació de la ciutadania, tal com estableix l'article 52 de l'Estatut de Catalunya.

Aquestes entitats van impulsar fa més de tres anys el pentadecàleg "15 accions per a un periodisme digne" (http://www.periodigne.cat/), que és un document de referència per resoldre els problemes que té plantejats el món del periodisme i la comunicació al nostre país. Aquests quinze punts inclouen diversos aspectes tots ells relacionats amb el dret a la informació i el periodisme que creiem de vital importància per tal que els poders públics garanteixin un dret humà essencial en tota societat democràtica avançada.

La resolució d'aquestes qüestions no totes són competència del Govern de la Generalitat i dels grups parlamentaris ,però sí que ho són la majoria. En qualsevol cas inclouen els problemes més importants de la professió, diagnosticats en l'assemblea oberta de periodistes de Catalunya que es va fer l'11 de novembre de 2017 a la Casa de la Premsa de Barcelona. La resolució més important d'aquella assemblea va ser l'aprovació del citat pentadecàleg.

En l'escrit als partits els demanen que en la pròxima legislatura, els seus grups parlamentaris assumeixin aquesta qüestió com a una de les prioritats per posar fi al fet que Catalunya estigui a la cua d'Europa pel que fa a la regulació del dret a la informació de la ciutadania.

 


El periodisme digne farà la ciutadania lliure


Signen:

• Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC)
• Comissió 8-M de Comunicadores i Periodistes
• Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB)
• Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC)
• Solidaritat i Comunicació (SICOM)
• Xarxa Europea de Dones Periodistes

redacció

Developer