..... Inici | Ràdio | Recerca

Conferència inaugural de l'Escola CIEMEN 2020 | 19 nov

by 23:01 0 comentaris

 




El proper 2 de desembre arrenca la cinquena edició de l’Escola anual del CIEMEN, que enguany planteja els seus continguts a partir de la pregunta “Per què és fonamental el dret a la diversitat?”.


L’escola anual del CIEMEN arriba aquest 2020 a la seva cinquena edició amb l’objectiu de reflexionar sobre aquesta pregunta clau i de donar-hi respostes. I, per a fer-ho, aborda les interseccions entre els drets col·lectius (sobretot, però no només, dels pobles) i els drets de les dones des d’una perspectiva històrica i de present, crítica i heterodoxa. 

En un context on els discursos d’odi i de l’extrema dreta estan cada cop més normalitzats, l’Escola té l’objectiu de visibilitzar i donar a conèixer els conceptes i les lluites que, arreu del món, sostenen els drets dels col·lectius minoritzats i els drets de les dones. Així, entre els continguts de l’Escola hi trobem, per exemple, la revisió dels processos d’autodeterminació que estan en marxa en diversos territoris, l’anàlisi del procés constituent a Xile o l’estudi de l’auge de l’extrema dreta a Itàlia.


L'Escola comptarà amb una sessió inaugural, oberta i gratuïta, a càrrec de l'advocada Pastora Filigrana. Amb el títol "Poble gitano: resistències al capitalisme, al patriarcat, al colonialisme i a l'assimilació", es podrà seguir en línia el proper 19 de novembre a partir de les 18h.

OBS

Developer