..... Inici | Ràdio | Recerca

Rutes de Casa Amèrica Catalunya per la Barcelona americana

by 11:22 0 comentaris

L’emblemàtic Palau de la Virreina a la Rambla de Barcelona ha estat l’espai escollit per presentar la programació de l’espai Grec en obert, “la part més excitant” del Festival Grec d’aquest estiu 2020 a la ciutat segons el director de l’esdeveniment, Francesc Casadesús. Marta Nin, directora de Casa Amèrica Catalunya, ha intervingut en l’acte per parlar de les dues propostes de l’entitat integrades en la programació: les rutes La Barcelona americana i Novel·les per viatjar a Amèrica.

Des del passat 15 de juny i fins el proper 31 d’agost són a disposició de les persones interessades i de forma lliure els podcast de totes dues rutes per descarregar-los i poder efectuar les aquestes dues rutes pels carrers i indrets de la Barcelona més vinculada al continent americà.

La Ruta Novel·les per viatjar a Amèrica és obra de l’escriptor i periodista Martí Gironell qui s’ha preguntat quines ficcions literàries, d’autors catalans o d’arreu del món, ens han portat de Barcelona a Amèrica... o bé d’Amèrica a Barcelona. Així, ha anat confegint unes passejades a peu per la ciutat durant les quals possiblement passareu per l’Argentina, Xile o Mèxic.

Podcast Ruta Novel·les per viatjar a Amèrica

La Ruta per la Barcelona americana, per la seva banda, té com a autor i conductor al periodista i escriptor Hèctor Oliva. Malgrat la coneguda relació entre la ciutat i Amèrica, la passejada permet descubrir algusn secrets molt ben guardats d’aquesta relació, tal i com ho han constatat els que ja han pogut gaudir d’aquesta proposta que Casa Amèrica Catalunya du a terme amb un notable èxit de públic.

Podcast Ruta per la Barcelona americana.

L’apartat Grec en Obert del Festival Grec 2020 de Barcelona fa referència a un festival accesible, als espais a l’aire lliure i també a la tecnologia i s’estructura en cinc grans paraigües: Connexions llatinoamericanes, Grec a peu, Fila 0, Grec Converses i Grec Professional.

“Ens trobem amb un festival que pensàvem que no faríem i aquí estem. Ara necessitem el públic i l’ajuda de la premsa, perquè aquest públic hi participi”, ha remarcat Francesc Casadesús en alusió a com el Festival Grec d’enguany ha sabut reinventar-se per superar la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19.


.

.

Developer