..... Inici | Ràdio | Recerca

Bombas Gens de Valencia projecta 'El último vuelo' pel Dia de la Dona | 6 març

by 12:24 0 comentaris


Bombas Gens celebra el Dia de la Dona amb la projecció d'El último vuelo

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la Fundació Per Amor a l'Art, a través del seu centre d’art Bombas Gens, ha programat la projecció d’"El gran vuelo" (2014) de Carolina Estudillo. Tindrà lloc el divendres 6 de març de 2020 a les 18: 30h amb accés gratuït fins a completar aforament.

El documental reconstrueix la vida de Clara Pueyo Jornet, una militant del Partit Comunista que en els primers anys de dictadura va escapar de la presó de les Corts de Barcelona per la porta principal. Després d'aquest moment, la seua empremta es va perdre per sempre aconseguint fugir tant de l'franquisme com de la rigidesa del seu propi partit.

La seua història és també la història de les dones del seu temps i de la seua lluita per la llibertat en una societat que va intentar reprimir-les. Connecta amb una època molt present en Bombas Gens a través del refugi antiaeri de la Guerra Civil que es va descobrir durant la rehabilitació de l'edifici, i dels testimonis essencialment femenins associats a ell que s'han anat recuperant des de l'equip de mediació patrimonial del centre de art.

El film, premiat com a millor documental pel Festival de Màlaga en 2015 entre d'altres guardons, serà presentat per Vicenta Verdugo. Professora a Florida Universitària, Verdugo és experta en repressió franquista i associacionisme femení en la Transició Democràtica, i ha participat en múltiples projectes d'investigació i publicacions relacionats amb aquesta temàtica.

Bombas Gens Centre d'Art
Av. de Burjassot, 54-56.
València
www.bombasgens.com

.

.

Developer