..... Inici | Ràdio | Recerca

Exposició: Harry Walker: obrers i veïns en lluita | La Model | Barcelona

by 15:46 0 comentaris

Manifestació de treballadors i treballadores de Harry Walker a Barcelona, el 3 de febrer del 1979. Autor: Pérez de Rozas. Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

Exposició:
Harry Walker: obrers i veïns en lluita
La Model (cinquena galeria)
C/Entença, 155. Barcelona

Del 17 desembre de 2019 al 26 gener de 2020

El tros de terra on el 1954 s’instal·la l’empresa automobilística Harry Walker sintetitza el bo i millor del passat de Barcelona: una història de desafiament, d’abnegació i de lluita. També, de frustracions i d’esperances derrotades; de propostes que dibuixaven futurs alternatius al nostre present que no es van arribar a complir.

Però res d’allò per al qual s’ha lluitat es perd per sempre. I les divuit hectàrees de l’antiga fàbrica Harry Walker ho mostren clarament. És possible que aquest no sigui avui un enclavament lliure per complet de les lògiques mercantilistes, però és un espai que s’ha guanyat a pols al sistema econòmic imperant.

La Catalunya urbana està plena de petites Harry Walkers: d’espais aconseguits en contra dels interessos particulars i que, a través d’una lluita que es perd en el temps, s’han posat al servei de la majoria.

El juny del 2017 activistes i veïns de la Prosperitat van reanomenar aquell espai Plaça de les treballadores i treballadors de Harry Walker. Un canvi que, com tants altres en el passat, fou assumit per l’Ajuntament de Barcelona, que el va incloure en la revisió del nomenclàtor que elaborà el maig del 2018. Un reconeixement que assumeix que sense lluita no hi ha futur.

Itinerances:

- La Model: del 17 desembre de 2019 al 26 gener de 2020
(els divendres de 15 a 18 h i els dissabtes de 10 a 18 h).

- Centre Cívic Lleialtat santsenca: 27 gener – 1 març

- Marquesina de la Vía Júlia: 2 març – 15 març

- Muhba Oliva Artés – a partir del 16 de març

L'exposició Harry Walker: obrers i veïns en lluita és una proposta de la Comissió Centenari Prosperitat (Nou Barris) 1919-2019

Preu: Entrada gratuïta

+ informació

.

.

Developer