..... Inici | Ràdio | Recerca

Exposició: Guinea, el franquisme colonial | 26 nov

by 0:33 0 comentaris


Als equatoguineans, com a tots els espanyols, se’ls va sotmetre a un règim d’excepció que els va encabir en un partit únic, se’ls va imposar una educació dogmàtica i se’ls va negar qualsevol tipus de representació democràtica. Però, per partida doble i fruit de la colonització, als equatoguineans, com a gairebé tots els africans, també se’ls va extirpar les manifestacions socials i culturals pròpies.

L’anomenada Guinea Espanyola va suposar, tal com explica l’exposició “Guinea: el franquisme colonial”, més que un colonialisme. L’acte inaugural de l’exposició, conduït pel seu comissari, Gustau Nerín, obrirà un espai de diàleg per tal d’abordar en profunditat aquest capítol desatès de la recent història colonial, també agreujat pels abusos inherents a la dictadura franquista en ple continent africà.

Comptarem amb les intervencions de:
Gustau Nerín (comissari de l'exposició; antropòleg i historiador especialitzat en l’estudi del colonialisme espanyol a l’Àfrica, membre del Centre d’Estudis Africans de Barcelona)
Eric Memba Borilo (català d’ascendència equatoguineana, membre de l’associació Hibiscus i coordinador de Black Barcelona)
amb la conducció de Laida Memba (arquitecta amb tesi doctoral sobre la relació entre l’espai viscut i les pràctiques socioculturals contemporànies a Malabo).

Dimarts 26 de novembre, a les 18.30 h

Espai Avinyó – Llengua i Cultura (c. Avinyó, 52)

+ informació
Inscriu-t'hi gratuïtament

OBS

Developer