..... Inici | Ràdio | Recerca

El sociòleg japonès Takahiko Ueno ens parla d'interculturalitat

by 0:09 0 comentaris

La periodista Omaira Beltrán entrevista a Takahiko Ueno, sociòleg i doctorant en Sociologia de Migracions per la Universitat Hitotsubashi de Tòquio, Japó. Es l'investigador convidat pel Centre d'Estudis i Recerca sobre l'Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La seva recerca se centra en l'anàlisi de les polítiques interculturals i la participació ciutadana a nivell local per a la igualtat i la convivència. Takahiko Ueno és autor de diversos articles acadèmics en japonès sobre el tema.

Un dels eixos més important de la seva tesi doctoral és sobre com es construeixen les iniciatives locals per canviar els estereotips i els rumors negatius relacionats amb les persones diversament culturals, prenent com a exemple les campanyes Antirumors de diverses ciutats catalanes i basques. Per a aquesta recerca Takahiko Ueno s'ha entrevistat amb les entitats que participen en aquest àmbit.

Itacat Ràdio és un projecte que compta amb el suport de la Xarxa BCN Antirrumors i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, del CIEMEN, de l'Associació Intercultural Llatins per Catalunya i de l'Agència de Comunicació Intercultural ITACAT.

+ vídeo entrevistes d'Itacat Ràdio

.

.

Developer