..... Inici | Ràdio | Recerca

Conferència: Reptes urbans pel canvi climàtic | Diana Reckien | Re-City BCN | 13 juny

by 10:28 0 comentaris

L'augment de gasos d'efecte hivernacle avança a un ritme sense precedents en la història climàtica de la Terra, amb efectes ja palpables a moltes regions del planeta. Això implica, de no fer res, que ens aboquem a un futur incert i desconegut on les societats més vulnerables seran les que patiran els pitjors efectes, però les societats dites avançades tampoc en quedaran al marge.

Malgrat que la comunitat internacional i científica ja han advertit diverses vegades (protocol de Kyoto, Acord de París o cimera de Katowice) de les greus conseqüències, el planeta segueix sota l'amenaça del que ja no és només un canvi climàtic sinó una autèntica crisi o emergència climàtica. El darrer informe del Panell Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC) és molt clar, cal limitar l'escalfament global a 1,5º i emprendre mesures dràstiques que afectaran profundament l'economia, el comerç, el transport, la salut i la societat en general. Com podem fer front a aquesta emergència global? Què en diu la ciència? Quins canvis s'hauran d'implementar? Quines seran les conseqüències de l'escalfament que patiran els habitants de la Mediterrània? I l'economia o la societat? Estem prou preparats? Què podem fer des de les ciutats? Com canviarà la nostra vida?

El cicle “Fem front al canvi climàtic” de la plataforma Re-City que impulsen la Fundació Catalunya Europa i BBVA amb la col·laboració de la Fundació Antoni Tàpies i el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

El cicle “Fem front al canvi climàtic” forma part del projecte de Re-City que vol convertir Barcelona i la seva àrea metropolitana en escenari de debat i diàleg entre el món científic, empresarial i institucional per arribar a acords i propostes que permetin per fer front als reptes globals des de les ciutats, tant de Catalunya com d'arreu del món gràcies a un acord amb la Xarxa Metropolis que agrupa 132 grans ciutats de tot el món.


El cicle consta d'un total de 12 sessions fins a aquesta tardor amb experts internacionals que ofereixen conferències obertes, seminaris amb acadèmics i trobades amb empresaris i representants de les administracions amb l'objectiu d'implementar mesures concretes que ajudin a fer front a aquests quatre grans reptes globals: les desigualtats, el canvi climàtic, la multiculturalitat i les noves tecnologies.

Conferència "Reptes urbans pel canvi climàtic”
Diana Reckien. Doctora en Planificació Urbana i Regional i Gestió de Geo-Informació de la Universitat de Twente (Països Baixos).
Data: dijous, 13 de juny del 2019
Lloc: Auditori de la Fundació Antoni Tàpies (c/Aragó 255, Barcelona)
Hora: 18:30h
Inscripcions

Modera la conferència Lorenzo Chelleri, director del màster Internacional "City Resilience Design and Management", investigador sènior de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i càtedra a la Urban Resilience Research Network (URnet).

La conferència serà en anglès i hi haurà traducció simultània al català.

T'adjunto el flyer de la invitació a la conferència i l'enllaç amb la informació a la nostra web: https://www.re-city.net/ca/agenda/

Més informació

OBS

Developer