..... Inici | Ràdio | Recerca

#WeAreMore Actualització pendent | 10 de maig

by 20:57 0 comentaris

Coincidint amb el primer dia de campanya per a les eleccions municipals i europees, el proper divendres 10 de maig del 2019, a les 18.30h, al CCCB,  es celebrarà  l'acte de la campanya“Actualització pendent #WeAreMore” (Som més), per visibilitzar que “som més” les persones que aposten per una societat lliure de racisme i actualitzada en qüestió de drets civils i polítics. Aquesta campanya, arriba a Barcelona després de presentar-se el 28 d’abril a Madrid (veure vídeos). La iniciativa en qüestió neix a ciutats europees com Chemnitz (Alemanya) amb el “#WirSindMehr” (#WeAreMore) o a Inglaterra amb el “Love music, hate racism”.

A Catalunya aterra en forma d’un acte gratuït amb la conducció de l’escriptora i comunicadora, Desireé Bela-Lobedde. Comptarà amb un monòleg introductori de l’actriu Silvia Albert Sopela i les intervencions de l’activista Sani Ladan, la campiona i recentment doble subcampiona del món de Kenpo Zenib Laari Inoune, l’activista i periodista de eldiario.es Moha Gerehou, l’activista pels drets de les treballadores de la llar Carmen Juares i l’investigador del CIDOB Moussa Bourekba. La música de Marga Mbande y Indee Styla farà el tancament.

L’acte, organitzat per diferents entitats, vol mostrar que davant l’auge de l’extrema dreta, el racisme i la xenofòbia a Europa, hi ha més gent que creu que cal donar passos endavant en matèria de drets civils; que creu en la diversitat i el treball personal i col·lectiu per acabar amb el racisme; que no vol que les persones morin al mar per falta de vies legals i segures i que treballa per la justícia global i la justícia climàtica.

La campanya neix per exigir una actualització de les lleis per conquista drets civils i polítics, per dir que cal actualitzar les polítiques migratòries: perquè ningú quedi al marge dels drets, perquè la policia deixi de parar gent en base al perfil ètnic, perquè s’han de tancar els CIE. Calen polítiques integrals per a prevenir el racisme.

A Barcelona l’organitzen diferents entitats, entre elles, Lafede.cat – a través de l’Eix de migracions-, el Centre Irídia, SOS Racisme, el Centre Delàs, Oxfam Intermón, Mundo en Movimiento, Tanquem els CIE o l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

OBS

Developer