..... Inici | Ràdio | Recerca

Taula rodona: Pobles indígenes, pau, gènere i conflicte | Museu Etnològic

by 13:02 0 comentaris

La jornada preveu posar en perspectiva l’estat de la qüestió teòric sobre ontologies locals, drets dels pobles indígenes, cosmopolítica, violència de gènere, pau, conflicte i justícia transicional amb casos paradigmàtics com els de Guatemala i Colòmbia, i d’altres exemples de pobles indígenes que no han patit aquests processos.

Programa
10.40: Benvinguda

11.00 Montserrat Ventura i Oller (UAB): La pau i el conflicte en societats de l’àrea sud-barbacoa: organització social i perspectiva ontològica.

11.20 Mònica Martínez Mauri (UB): La pau i el conflicte en les societats de l’àrea Chibcha des d’una perspectiva ontològica.

11.40 Esther Oliver (UAB): Guatemala post conflicte: mediadors culturals en els processos de justícia transicional del genocidi ixil.

12.00 Philip Naucke (Phillips Universitat, Marburg): De víctimas, no-involucrados y protagonistas. Atribuciones, (re)construcciones y apropiaciones pos-conflictivas del papel de los indígenas durante la guerra civil guatemalteca.

12.20 Edgar Ricardo Naranjo (UAB): Caracterizando afectaciones de guerra: el conflicto armado en la Sierra Nevada de Santa Marta (Noreste colombiano).
12.40 Debat

Lloc: Museu Etnològic i de Cultures del Món (Carrer Montcada, 12 de Barcelona, Catalunya).

Entrada lliure.

Dimarts 7 de maig de 2019, de 10.40 a 13.00h.

Més informacióLa jornada prevé poner en perspectiva el estado de la cuestión teórico sobre ontologías locales, derechos de los pueblos indígenas, cosmopolítica, violencia de género, paz, conflicto y justicia transicional con casos paradigmáticos como los de Guatemala y Colombia, y otros ejemplos de pueblos indígenas que no han sufrido estos procesos.

Programa
10:40: Bienvenida

11:00 Montserrat Ventura Oller (UAB): La paz y el conflicto en sociedades del área sur-barbacoa: organización social y perspectiva ontológica.

11:20 Mónica Martínez Mauri (UB): La paz y el conflicto en las sociedades del área Chibcha desde una perspectiva ontológica.

11:40 Esther Oliver (UAB): Guatemala post conflicto: mediadores culturales en los procesos de justicia transicional del genocidio ixil.

12:00 Philip Naucke (Phillips Universidad, Marburg): De víctimas, no involucrados y protagonistas. Atribuciones, (re) construcciones y apropiaciones pos-conflictivas del papel de los indígenas durant la guerra civil guatemalteca.

12:20 Edgar Ricardo Naranjo (UAB): Caracterizando afectaciones de guerra: el conflicto armado en la Sierra Nevada de Santa Marta (Noreste colombiano).

12:40 Debate

Lugar: Museu Etnològic i de Cultures del Món (Carrer Montcada, 12 de Barcelona, Catalunya).

Entrada libre.

Martes 7 de mayo de 2019, de 10.40 a 13h.

Más información


DSAN

Developer