..... Inici | Ràdio | Recerca

CONFAVC condemna el bloqueig del vaixell de Pro Activa Open Arms

by 13:15 0 comentaris

Comunicat CONFAVC.

Des de la Confederació d’AV de Catalunya (CONFAVC) manifestem la nostra profunda preocupació per l’efervescència dels discursos racistes i xenòfobs que guanyen alè amb l’actual mesura d’impedir salpar el vaixell d’Open Arms per continuar rescatant persones al mar. Mentre Espanya denega el rescat, les morts i el patiment augmenten.

La solidaritat és un dels nostres grans valors, de les veïnes i dels veïns, i en aquest sentit, celebrem la Declaració del Parlament de Catalunya del 17 de març de 2016 sobre l’acollida de refugiats a Europa, en la qual es condemna tota violació del dret internacional humanitari, dels drets humans i, especialment, dels drets dels infants, i ens comprometem amb els valors universals de democràcia, justícia i llibertat, davant la gravetat de la situació que pateixen les persones que busquen refugi. També manifestem que l’acollida de persones refugiades és un deure per a tots els països, que posa per davant la protecció de les persones perseguides, d’acord amb els principis democràtics, els drets humans i un model de societat oberta i solidària. 

Des de la nostra entitat no acceptem que aquests compromisos es quedin en paper mullat. Finalment, volem destacar que rebutgem les polítiques migratòries espanyoles que no treuen les ganivetes de les tanques de la Frontera Sud, que permeten devolucions en calent, que no compleixen la sentència de Tribunal Suprem sobre l’incompliment d’una decisió comunitària en el marc de les polítiques migratòries, i que ara obstrueixen el salvament de vides, desautoritzant el retorn del vaixell d’Open Arms a la Mediterrània central, on el 2018 van morir més de 1.300 persones. 




Comunicado CONFAVC.

Desde la Confederación de AVV de Cataluña (CONFAVC) manifestamos nuestra profunda preocupación por la efervescencia de los discursos racistas y xenófobos que ganan aliento con la actual medida de impedir zarpar el barco de Open Arms para continuar rescatando personas en el mar. Mientras España deniega el rescate, las muertes y el sufrimiento aumentan.

La solidaridad es uno de nuestros grandes valores, de las vecinas y de los vecinos, y en este sentido, celebramos la Declaración del Parlament de Cataluña del 17 de marzo de 2016 sobre la acogida de refugiados a Europa, en la cual se condena toda violación del derecho internacional humanitario, de los derechos humanos y, especialmente, de los derechos de los niños, y nos comprometemos con los valores universales de democracia, justicia y libertad, ante la gravedad de la situación que sufren las personas que buscan refugio. También manifestamos que la acogida de personas refugiadas es un deber para todos los países, que pase por ante la protección de las personas perseguidas, de acuerdo con los principios democráticos, los derechos humanos y un modelo de sociedad abierta y solidaria. 


Desde nuestra entidad no aceptamos que estos compromisos se queden en papel mojado. Finalmente, queremos destacar que rechazamos las políticas migratorias españolas que no sacan las ganivetes de las vallas de la Frontera Sur, que permiten devoluciones en caliente, que no cumplen la sentencia de Tribunal Supremo sobre el incumplimiento de una decisión comunitaria en el marco de las políticas migratorias, y que ahora obstruyen el salvamento de vidas, desautorizando el retorno del barco de Open Arms en el Mediterráneo central, donde el 2018 murieron más de 1.300 personas.



#openarms #catalunya #barcelona #refugiats #notícies #racisme #migració #dretshumans #áfrica 

DSAN

Developer