..... Inici | Ràdio | Recerca

IndiFest 2018: XI edició de la Mostra Cinema Indigena de Barcelona | 15 al 18 nov.

by 12:02 0 comentaris

AlterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes, com a membres actius de la CLACPI (Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas) presentem la XI edició de la Mostra Cinema Indigena de Barcelona sota el lema 'Veus Indígenes Defensores d'Abya Yala', que es celebrarà del 15 al 18 de novembre als Cinemes Girona (Barcelona) a partir de les 19:30h (entrada amb aportació voluntària).

Alhora, en el marc de l’IndiFest, es celebraran cinefòrums a la UB (Universitat de Barcelona), UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) i Cerdanyola entre d’altres!

Aquest any la programació ofereix una retrospectiva del XIII Festival Internacional de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas, FICMAYAB 2018 celebrat el passat mes d’ octubre a diferents punts de Guatemala. Aquest festival, celebrat per primer cop l’any 1985 a Mèxic, es realitza cada dos anys a diferents territoris d 'Amèrica Llatina, reunint diferents organitzacions indígenes de tot el continent, i propiciant espais d’intercanvi, activitats de formació, projeccions i debats sota un objectiu comú: un cinema i comunicació pròpia, des de la mirada dels pobles.

La XI Mostra de Cinema Indígena traslladarà a la ciutat catalana de Barcelona aquestes vivències, projeccions i debats generades durant el FICMAYAB' i abordarà els processos de criminalització que actualment envolten les realitats dels pobles originaris d'Abya Yala.
Quatre dies de projeccions i debats que ens aproparan les lluites dels pobles originaris, les seves problemàtiques, processos i reivindicacions a través del cinema i les seves pròpies experiències.

Durant l'IndiFest2018 ens acompanyarà Andrea Ixchiu Hernández, Defensora indígena, Vocera i Comunicadora maia k'iché. Actualment Andrea Ixchíu és integrant de la Xarxa de realitzadors/es independents Red Tz’iKin, i ha presentat al Foro Permanent per a les Qüestions Indígenes de l’ONU l’Informe sobre els Drets a la Comunicació pròpia dels Pobles Indígenes. Ha estat coprotagonista de la pel·lícula '500 años. vida en resistencia' premiada al Festival de Sundance, i coorganitzadora del recent Festival Internacional de Cine i Comunicació dels Pobles Indígenes – FICMAYAB.

Aviat us farem arribar el programa amb les diferents pel·lícules, conversatoris i d'altres activitats programades per aquest IndiFest 2018


-Mostra Cinema Indígena de Barcelona: 15 al 18 de novembre 2018 Cinemes Girona, Barcelona (19:30h)
-Cinefòrum Hospitalet de Llobregat: 13 de novembre 2018 Centre Cultural La Bòbila (19:00h)
-Cinefòrum Cerdanyola: 14 de novembre 2018 Teatre del Centre Cívic Ateneu (19:00h)
-Cinefòrum UAB: 15 de novembre 2018 Sala de Graus de la Facultad de Ciències Polítiques i Sociologia (UAB) (11:30-13:00h)


Més informació: www.alternativa-ong.org

-

Alternativa Intercambio con Pueblos Indígenas, como miembros activos de la CLACPI (Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas) presentamos la XI edición de la 𝗠𝘂𝗲𝘀𝘁𝗿𝗮 𝗖𝗶𝗻𝗲 𝗜𝗻𝗱𝗶𝗴𝗲𝗻𝗮 𝗱𝗲 𝗕𝗮𝗿𝗰𝗲𝗹𝗼𝗻𝗮 bajo el lema 'Voces Indígenas Defensoras de Abya Yala', que se celebrará del 15 al 18 de noviembre en los Cines Girona (Barcelona) a partir de las 19:30h (entrada con aportación voluntaria).

A su vez, en el marco del IndiFest, se celebrarán cineforos en la UB (Universitat de Barcelona), UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) y Cerdanyola entre otros!

Este año la programación ofrece una retrospectiva del XIII Festival Internacional de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas, FICMAYAB 2018 celebrado el pasado mes de octubre en diferentes puntos de Guatemala. Este festival, celebrado por primera vez en 1985 en México, se realiza cada dos años en diferentes territorios de América Latina, reuniendo diferentes organizaciones indígenas de todo el continente, y propiciando espacios de intercambio, actividades de formación, proyecciones y debates bajo un objetivo común: un cine y comunicación propia, desde la mirada de los pueblos.

La XI Muestra de Cine Indígena trasladará a la ciudad catalana de #Barcelona estas vivencias, proyecciones y debates generados durante el FICMAYAB' y abordará los procesos de criminalización que actualmente rodean las realidades de los pueblos originarios de Abya Yala.

Cuatro días de proyecciones y debates que nos acercarán las luchas de los pueblos originarios, sus problemáticas, procesos y reivindicaciones a través del cine y sus propias experiencias.

Durante el IndiFest2018 nos acompañará Andrea Ixchiu Hernández, Defensora indígena, Vocera y Comunicadora maya k'iché. Actualmente #AndreaIxchíu es integrante de la Red de realizadores/as independientes Red Tz’iKin, y ha presentado en el Foro Permanente sobre Cuestiones Indígenas de la ONU el Informe sobre los Derechos a la Comunicación propia de los Pueblos Indígenas. Ha sido coprotagonista de la película '500 años. vida en resistencia' premiada en el Festival Sundance, y coorganizadora del reciente Festival Internacional de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas – FICMAYAB.

Pronto os haremos llegar el programa con las diferentes películas, conversatorios y otras actividades programadas para este #IndiFest2018


-Muestra Cine Indígena de Barcelona: 15 al 18 de noviembre 2018 Cines Girona, Barcelona (19:30h)
-Cineforo Hospitalet de Llobregat: 13 de novembre 2018 Centre Cultural La Bòbila (19:00h)
-Cineforo Cerdanyola: 14 de noviembre 2018 Teatro del Centro Cívico Ateneu (19:00h)
-Cineforo UAB: 15 de noviembre 2018 Sala de Grados de la Facultad de Ciencias Políticas y Sociología (UAB) (11:30-13:00h)

También puedes seguirnos en:

Más información: www.alternativa-ong.org


#cinema #vozpropia #pueblosoriginarios #pueblosindígenas #festivalcine #dretsdelspobles #dretshumans #Catalunya #Barcelona #Solidaritat #Cultura #Festivals #agenda #catala

DSAN

Developer